Index Vakbarát Hírportál

Neymar a negyeddöntőt is bukhatja kiállítása miatt

2015. június 19., péntek 08:40

A brazil Neymar még kétmeccses eltiltást is kaphat, így a válogatott utolsó csoportmeccsét és a negyeddöntőt is bukhatja a Copa Américán, már amennyiben Brazília továbbjut a csoportból.

Neymarnak már volt két sárgája a tornán, (az első meccsen és a második első félidejében) a Kolumbia elleni vereség után pedig azért kapott pirosat, mert a lefújás után összebalhézott Baccával, aki előzetesen egy meccset kapott. 

A Barcelona-sztárt aprították rendesen a meccsen, a lefújáskor viszont végleg elszakadt nála a cérna, teljes erőből telibe lőtte Pablo Armerót a labdával, amitől el is szabadultak az indulatok.

A kolumbiai játékosok azonnal körbevették Neymart, aki előbb Murillo felé fejelt, majd ő kapott egy hatalmas lökést Baccától, kellett egy idő, mire szét tudták választani a két csapat játékosait. 

Bunyó a brazil-kolumbiai végén

A brazil szövetségnek a fegyelmi bizottság csütörtöki előzetes döntése után huszonnégy órája volt, hogy valami olyannal álljon elő, amivel Neymar büntetése enyhíthető, ellenkező esetben még megkaphatja a kétmeccses eltiltást, mindenesetre első körben egy meccset kapott. A sztár a tavaly nyári világbajnokságon sem tudott végig a válogatott rendelkezésére állni, akkor csigolyatörést szenvedett a negyeddöntőben. 

Brazília még nem jutott tovább a csoportból, és Neymar nélkül még nehezebb dolguk lesz, eddig is ő volt a csapat legjobbja. A csoportban Perunak, Brazíliának, Venezuelának és Kolumbiának is három pontja van, a brazilok Venezuelával meccselnek vasárnap a továbbjutásért. 

Neymar ügyében végleges döntés péntek este várható. 

Rovatok