Index Vakbarát Hírportál

Dárdai elhozta a Bayerntől Guardiola felfedezettjét

2015. június 19., péntek 15:41

Tizenhárom Bundesliga-meccsen lépett pályára a Bayern Münchenben a legutóbbi szezonban Mitchell Weiser, aki csütörtökön írt alá a Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC-hez.  A klub honlapján pénteken azt is elmesélte, hogy miért döntött a berlini klub mellett.

Weisernek szimpatikus volt, hogy nyugodt légkörben tárgyalhatott Michael Preetzcel és Dárdai Pállal, akik elmondták neki, hogy egészen pontosan mit várnak tőle, amit pedig hallott, tetszett neki. 

"Dárdai Pált edzőként nem ismerem annyira, de a beszélgetéseink során nyilvánvalóvá vált, hogy elég egyértelmű terve van, és milyen futballt szeret játszatni a csapatával. Ez volt az egyik ok, ami végül meggyőzött, hogy a Herthához igazoljak"

- mondta a korábbi Bayern München-játékos.

A huszonegy éves szélső három évet töltött a Bayern Münchennél, kettőt Pep Guardiola irányítása alatt, ő próbálta ki először az első csapatban, a tavalyi szezonban kétszer állította be. A most lezárult idényben már kiegészítőemberként számolt vele. Egy mérkőzésen talált be, a Paderborn elleni 6-0-n ő rúgta az ötödiket, szépen emelte át a kapust. 

Weiser 2018-ig írt alá a Herthához, ingyen érkezett, mert a Bayernnél kifutott a szerződése.

Rovatok