Index Vakbarát Hírportál

Meglepetésre Szerbia az U20-as világbajnok

2015. június 20., szombat 09:36 | aznap frissítve

Szerbia harmadszor nyert 1-1 után, hosszabbításban meccset az U20-as futball-világbajnokságon, történetük során másodszor – 1987-ben még Jugoszlávia néven – nyerte meg a sorozatot. A döntőben Brazíliát győzte le 2-1-re.

Szerbia az egyenes kiesés rendszerben előbb Magyarországot győzte le hosszabbításban, majd az Egyesült Államokat 11-esekkel, aztán Malit megint hosszabbításban 2-1-re, majd most Brazíliát.

Szebia Mandics révén szerzett vezetést, amelyet a csereként beállt Pereira egyenlített ki. Aztán a 118. percben Makszimovics lépett ki a leshatáron, a kapus mellett pontosan gurított a kapuba.

Érdemes megjegyezni a mostani szerb csapat összeállítását, már csak azért is, mert 1987-ben nyert Jugoszláviában olyanok futballoztak, mind Robert Jarni, Zvonimir Boban, Davor Suker, Igor Stimac, Predrag Mijatovics, Dragoje Lekovics, Robert Prosinecki, Tomiszlav Piplica, hogy csak a legismertebbeket említsük.

A bronzérmet Mali nyerte, miután 3-1-re győzte le Szenegált. A magyar válogatott harmadik helyen lépett túl csoportból, aztán a nyolcaddöntőben búcsúzott. A döntő mindkét résztvevőjével nagyon szoros meccset játszott, mindkettőn vezetett és győzelmi esélye volt.

U-20-as világbajnokság, döntő: Szerbia–Brazília 2-1.

Rovatok