Index Vakbarát Hírportál

Csodagóllal sokkoltak az angolok a női vb-n

2015. június 23., kedd 10:34

Anglia egy bombagóllal fordított Norvégia ellen, és jutott be a női futball-világbajnokság negyeddöntőjébe.

Az első félidőben a norvégok több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de Karen Bardsley kapus bravúrral védett többször is, így 0-0 lett az első félidő.

Az 54. percben már Norvégia vezetett, Solveig Gulbrandsen csúsztatott kapuba. A felső lécről bepattanó labdát még a gólvonal-technológiával is ellenőrizték.

Anglia hét perccel később szintén egy szöglet utáni fejesből szerzett gólt, Stephanie Houghton az ötös sarkáról küldte kapuba a labdát. A 71. percben a győzelmet is megszerezte Anglia. Lucie Bronze húsz méterről óriási erővel lőtte ki a rövid felső sarkot. Ingrid Hjelmseth kapusnak esélye sem volt.

Norvégia vs Anglia - női labdarúgó-világbajnokság 2015

Az Egyesült Államok a szinte egy teljes félidőt tíz emberrel játszó Kolumbiát győzte le 2-0-ra. A kolumbiai Catalina Pérez kapust a 47. percben állították ki, mert utolsó emberként elkaszálta az amerikai csatárt. A szabálytalanságért tizenegyes is járt, de ezt az előnyt még nem tudta kihasználni az USA, Abby Wambach csúnyán kapu mellé lőtt.

USA vs Colombia - női labdarúgó-világbajnokság 2015

Az 53. percben az USA könnyen kijátszotta a védelmet, és a kolumbiai cserekapus is segített Morganéknek, hogy 1-0-ra vezessenek. A végeredményt a 66. percben állították be, a második büntetőjüket már nem rontották el.

Rovatok