Index Vakbarát Hírportál

Egy robot sem lőtte volna ki pontosabban a sarkot

2015. június 24., szerda 09:01 | aznap frissítve

Japán és Hollandia játszotta a női világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjét, amin a csoportban is hibátlan ázsiai csapat hamar vezetéshez jutott, hiszen Arijosi Szaori már a 10. percben betalált.

A meccset viszont nem ő, hanem Szakagucsi Mizuho döntötte el az utolsó negyed órában, amikor egy tökéletes akció végén elképesztő pontossággal lőtte ki a jobb sarkot Loes Geurts kapus mellett. Szakagucsi góljában óriási érdeme volt Iwabucsi Manának, hiszen ő csinálta meg azt az átlépős cselt, amire három holland védő mozdult be, helyet hagyva végül a lövésre, de Szakagucsinak így sem volt sok helye, ahol becsavarhatta a labdát.

Szakagucsi csavarása a női vb-n

A hatalmas gól után, talán a 2-0-s vezetés miatt kicsit ki is engedtek a japánok, a hosszabbításban ugyanis rémesen kínos góllal szépített Hollandia: Kaihori Ajumi egyszerűen elfelejtett védeni, így Kirsten van de Ven látszólag ártalmatlan fejese a válláról bepattant a kapuba.

A továbbjutáson viszont nem változtatott a kései holland gól, Japán jutott a legjobb nyolc közé, ahol Ausztráliával találkozik majd.

    A negyeddöntő programja:

    péntek:

Németország-Franciaország, Montreal 22.00

    szombat:

Kína-Egyesült Államok, Ottawa 1.30

Ausztrália-Japán, Edmonton 22.00

    vasárnap:

Anglia-Kanada, Vancouver 1.30

Rovatok