Index Vakbarát Hírportál

3 percig álltak, hogy kiejtsék az olaszokat

2015. június 25., csütörtök 17:30

A U21-es Európa-bajnokságban a csoportkör utolsó meccsén úgy lépett pályára Svédország és Portugália egymás ellen, ha ikszelnek, akkor azzal továbbjut a két csapat, az angolokat 3-1-re verő olaszok pedig kiesnek. 

A meccsen a 82. percben vezetést szereztek a portugálok, de aztán a 89. percben jött a svéd egyenlítő gól, és három perc hosszabbítás, de ezt inkább megmutatjuk videón, felgyorsítva.

Az utolsó 3 perc

A három perc alatt szinte végig a portugáloknál volt a labda, de nem mentek át a félpályán sem, hátul adogattak, és mivel ez a svédeknek is megfelelt, nem támadták meg az ellenfelet. Ebben az egyetértésben lepörgött az óra, a bíró lefújta, a két csapat továbbment, az olaszok kiestek.

A portugálok öt ponttal nyerték a csoportot, az olaszok és a svédek 4-4-gyel, de a svédek korábban 2-1-re megverték az olaszokat, úgyhogy emiatt a második helyen végeztek. 

A svédek ráadásul nem először szívatták meg az olaszokat így Európa-bajnokságon. A 2004-es felnőtt Eb-n az utolsó körben a svédek, a dánok és az olaszok is esélyesek voltak a továbbjutásra. Ám a svédek és a dánok egymással meccseltek, és egy 2-2-vel biztosan kiejtették volna az olaszokat. A meccs végeredménye 2-2 lett, mindhárom csapat öt ponttal zárt, az olaszok kiestek. 

A mostani U21-es Európa-bajnokság elődöntőjében egyébként pont egy svéd-dán lesz az egyik meccs, a másik ágon a portugálok a németekkel játszanak. 

Rovatok