Index Vakbarát Hírportál

Ospina bravúrjára nincsenek szavak

2015. június 27., szombat 10:16

David Ospina a meccs hőse lehetett volna a Copa Américán. A kolumbiai kapus az Argentína elleni negyeddöntőben olyan bravúrt mutatott be, hogy nyugodtan oda lehet illeszteni mellé az elképesztő bravúros jelzőt.

Az első félidő 26. percében történt az eset. Javier Pastore egy remek testcsellel lépett el a jobb oldalon, jól adta középre, Sergio Agüero is nagyon jól pörgette rá a kapura, de Ospina lábbal hárított.

Pechjére rossz helyre pattant a labda, jött Lionel Messi és három lépésről fejelte rá, de Ospina felpattant és bravúros vetődéssel ütötte szögletre a labdát. A teljes argentin válogatott a fejét fogta, ilyet még ők sem láttak.

David Ospina elképesztő bravúrja

Aztán Ospina nem tudott hős lenni, mert a tizenegyesekben Argentína eggyel több gólt lőtt Kolumbiánál. Az Arsenal kapusa teljesítményt azért azzal megkoronázta, hogy Biglia és Rojo büntetőjét is fogta. Carlos Tevezét már nem tudta, ezzel Argentína jutott a dél-amerikai kontinens bajnokságának elődöntőjébe, ahol a Brazília–Paraguay meccs győztese ellen folytatja.

Rovatok