Index Vakbarát Hírportál

Újabb brazil döbbenet: kiesés a Copa Américán

2015. június 28., vasárnap 09:15

Ahogy négy éve, most is Brazília–Paraguay negyeddöntőt rendeztek a dél-amerikai futballbajnokságon, és ahogy akkor, most is 11-esek döntötték el a továbbjutást. Megint nem a brazilok örültek a végén. A 2014-es futball-vb után egy újabb komoly bukást könyvelhettek el.

Pedig jól indult számukra a meccs, a 15. percben egy szenzációs támadás végén Robinho közelről szerezte meg a vezetést. Egészen a 70. percig tartott a brazilok előnye, ekkor Thiago Silva óriási butaságot követett el, kézzel ütött bele egy labdába a 16-oson belül és a megítélt büntetőt Derlis González lőtte be.

Újabb brazil döbbenet: kiesés a Copa Américán

Több gól már nem esett, így ismét 11-esek jöttek. A brazilok részéről Everton mellé, Douglas Costa fölé lőtte a büntetőt, Derlis González viszont ismét higgadt maradt, és továbblőtte Paraguayt. A döntőbe jutásért Chile Peruval, Argentína Paraguay-jal játszik majd.

Érdekesség, hogy a torna történetében először fordult el, hogy a legjobb négy szövetségi kapitány egy azon országból származik: A chilei Jorge Sampaoli, a perui Ricardo Gareca, az argentin Gerardo Martino és a paraguayi Ramon Díaz is argentin.

Rovatok