Index Vakbarát Hírportál

Németh Krisztián: kapásból a hosszúba

2015. június 28., vasárnap 09:44

Továbbra is remekül szerepel a Sporting Kansas City csapata az MLS-ben, az észak-amerikai futballbajnokságban. A vasárnap hajnali meccsen a Coloradót győzte le 2-0-ra, és az első gólt Németh Krisztián szerezte.

Nem is akármilyet, a 32. percben Chance Myers tette középre labdát, érkezett Németh és a tizenhatos vonaláról, kapásból szenzációsan lőtte ki a hosszú sarkot. Németh a 71. percig volt a pályán, ekkor cserélte le Peter Vermes.

Megvan Németh K. hetedik gólja

 A magyar válogatott csatára a hetedik gólját szerezte az idényben, ezzel a Soprting legeredményesebb futballistája az ötgólos, válogatott Benny Feilhaber és az angol Dominic Dwyer előtt.

A Sporting május 3-a óta az ötödik hazai meccsét nyerte meg, de már március 9-e, azaz kilenc meccs óta veretlen hazai pályán. A bajnokság nyugati konferenciájában szereplő klub jelenleg a negyedik csoportjában, azaz továbbjutásra áll. A Vancouver 32 ponttal az első, őt követi a Seattle (29 pont), a Los Angeles Galaxy (28), majd 27-tel a Sporting. Legközelebb csütörtök hajnalban a Dallas látogat Némethékhez.

Rovatok