Index Vakbarát Hírportál

Egy magyarban a németek összes reménye

2015. június 30., kedd 09:51

Magyar idő szerint szerda hajnalban, egy órakor játszik Németország a női labdarúgó-világbajnokság döntőjéért. Az Egyesült Államok a favorit, hiszen a legutóbbi öt vb-n bejutottak a négy közé, 1999-ben pedig meg is nyerték, legutóbb ezüstérmesek voltak.

A németek a nyolcaddöntőben 4-1-re verték a svédeket, majd büntetőkkel mentek tovább a franciákkal szemben. A németek az első félidőben nagy bajban voltak, a franciák könnyen többgólos előnybe kerülhettek volna, a második félidőben aztán beállt Marozsán Dzsenifer.

A németek hirtelen jobban is játszottak, de így is 1-1-re tudták menteni a meccset. Aztán a büntetőkkel 5-4-gyel továbbmentek.

A BL-győztes Frankfurt alapembere a németek játékának is a kulcsa az egész vb-n – nem véletlenül játszik tízesben, jól mozgatja a társait –, ezért is várják nagyon a visszatérését az elődöntőre, bár az egész vb alatt sérüléssel bajlódik, hiszen rögtön az első meccsen meghúzódott.

„Nem néz jól ki a lába” – ismerte el a németek szövetségi kapitánya, Silvia Neid.

A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a Bild egyenesen szuperdzsókernek nevezi, aki még bedagadt bokával is odaállt a tizenegyeshez a franciák elleni párbajban, és be is vágta.

„Folyamatosan javul a lábam, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy tudom-e vállalni a játékot. Az utolsó edzésen mindenesetre igen intenzíven tesztelni fogom. Optimista vagyok.”

A németek ezzel az elődöntős pozícióval már biztosan ott lehetnek a jövő évi riói olimpián.

Rovatok