Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen bombagóllal döntős Chile

2015. június 30., kedd 08:12

A házigazda ellenfele az argentin–paraguayi meccs győztese lesz.

Chile játssza a Copa América döntőjét, miután az elődöntőben Eduardo Vargas két góljával 2-1-re legyőzte Perut. Vargas második gólja egészen zseniális volt.

Egy kis pofozkodással kezdődött a meccs, Arturo Vidalnak akadtak problémái az egyik perui védővel. Aztán a perui Jefferson Farfán fejesét állította meg a kapufa. A 20. percben jött az első fordulat: Zambrano egy ártatlan szituációban megkapta második sárgáját.

Az első félidő végére érett góllá a chilei fölény, egy kapufáról kipattanó labdát Vargas gyengén talált el, de így is a kapuba csorgott, vezetett Chile, de csak a 60. percig. Egy jobb oldali beadást a menteni igyekvő Medel saját kapujába vágott.

Hihetetlen bombagóllal döntős Chile

Négy perccel később dőlt el a meccs, Vargas elképesztő nagy gólt lőtt. Majdnem tíz méteren keresztül szabadon vezette, aztán 25 méterről irgalmatlanul bevágta. Amikor a labda elhagyta a játékos lábát, érezni lehetett, ezt a kapus nem fogja védeni.

„Valóra vált az álmunk, döntőbe jutottunk” – mondta a házigazdát irányító Jorge Sampaoli. Az argentin szakember hozzátette, a Copa Americán vívott eddigi találkozóik közül az elődöntő volt a legnehezebb mérkőzés. Hasonlóan vélekedett a chileiek jobbhátvédje, Mauricio Isla is: „Rajtunk volt a nyomás, ők pedig nem könnyítették meg a dolgunkat, még emberhátrányban sem.”

Az ellenfél szövetségi kapitánya, Ricardo Gareca dicsérte a chilei együttest. „A torna elejétől esélyesnek számítottak, s ez továbbra is így van” – mondta.

Chile története során négyszer (1955-ben, 1956-ban, 1979-ben és 1987-ben) játszott döntőt a Copa Américán, de mindegyiket elbukta, kétszer éppen leendő döntős ellenfelével szemben, egyszer Argentína, egyszer pedig Paraguay ellen.

A másik elődöntőt szerda hajnalban rendezik, a bronzmeccs és a döntő szombaton hajnalban, illetve este 10-kor kezdődik.

Rovatok