Index Vakbarát Hírportál

Argentína szétverte Paraguayt a Copa-elődöntőben

2015. július 1., szerda 08:21

Az argentin válogatott a brazilokat tizenegyesekkel kiejtő Paraguayjal játszott a Copa América elődöntőjében szerda hajnalban, és ez a meccsük sikerült eddig a legjobban. Hat gólt rúgtak, ennyit még senki nem rámolt be ezen a tornán, a házigazda Chile is csak ötig jutott Bolívia ellen.

A vezetést Rojo szerezte meg egy pontrúgás után a 15. percben, nem sokkal később Pastore növelte az előnyt 2-0-ra, mindkét gólpasszt Messi adta.  Egy védelmi hiba után szépítettek a paraguayiak, Barrios szép gólt vágott az argentin kapuba a tizenhatoson kívülről. 

A szünet után hamar eldőlt a meccs, az argentinok hat passzból átjátszották a pályát, a pazar akciót Di María fejezte be góllal, ezzel már 3-1 volt, és a következőt is a Manchester United-játékos lőtte. Ezután adott egy gólpasszt is Agüerónak, a City csatár védhetetlenül fejelt a kapuba. A 6-1-es végeredményt pedig a csereként beállt Higuaín állította be. 

Argentina 6 - 1 Paraguay

Ezzel eldőlt, hogy a házigazda Chile az argentinokkal játssza majd a szombati döntőt, péntek éjjel pedig Peru-Paraguay-bronzmeccset rendeznek a Copán. Az argentinoknál Messi nem lőtt gólt, de azt nyilatkozta, ez nem is aggasztja, teljes meccsük volt, a lényeg, hogy elérték a döntőt. Tata Martino szövetségi kapitány is azt mondta, boldognak látja Messit, sztárja fontos passzokat ad, melyekből gólok születnek, ez a lényeg. 

Argentína a tavalyi világbajnokság után ismét döntőt játszik, a válogatott 1993-ban nyerte utoljára Copát, az volt az utolsó nagy győzelmük.  A chileiek voltak már döntősök de egyszer sem nyertek. 

Rovatok