Index Vakbarát Hírportál

Bogdán: A Liverpool segíthet a válogatottnál

2015. július 1., szerda 12:18

Bogdán Ádám volt a Liverpool honlapján a vezető anyag szerdán, a magyar válogatott kapusa először adott hivatalos interjút, mióta a Boltontól megszerezték. 

A válogatott játékos elmondta, nem volt nehéz meghozni a döntést, hogy váltson, Európa egyik leghíresebb csapatának része lehet, de hálás a Bolton-szurkolóknak is, szép nyolc évet töltött ott, viszont most végre a Premier League-ben védhet, és van esélye címeket nyerni. 

"Nagy kihívás lesz Mignolet-vel versenyezni. Ismerem, mint kapust, figyeltem már, ugyanolyan idősek vagyunk, tisztelem őt. Még nem találkoztunk, de biztos vagyok benne, hogy jól kijövünk majd, és jó kapcsolatban leszünk. Versengenünk kell, de ez természetes a mi pozíciónkban. Segíteni fogjuk egymást, mindig közeli kapcsolatban voltam a többi kapussal az aktuális klubomnál. Ez a versengés csak jobbá tesz majd engem, remélem, hasznomra lesz a válogatottnál is. Nagy álom a nemzeti csapatban játszani, tizenkilencszer voltam már válogatott, de még többször szeretnék". 

- nyilatkozott a kapus a rá váró kihívásokról. 

Természetesen az a célja, hogy a csapat elsőszámú kapusa legyen, de ehhez előbb az edzőnek, Brendon Rodgersnek kell bizonyítania. Elmondta, máig emlékszik micsoda hangulatban védhetett még a Bolton kapusaként a Liverpool ellen a múlt szezonban egy kupameccsen. Bravúrjai miatt ezen a találkozón figyelt fel rá amúgy a Premier League-klub. 

Read and watch Adam Bogdan's first interview as an #LFC player in full here: http://t.co/41DUCbkIrn pic.twitter.com/yE2jCqbILf

— Liverpool FC (@LFC) July 1, 2015

"Sokat kellett fejlődnöm az angliai nyolc évem alatt, ellenkező esetben már otthon, Magyarországon védenék. Nagy előrelépés volt a Bolton, hozzá kellett szoknom az edzésekhez és a játék tempójához, de sikerült. Jobb játékos lettem, lehiggadtam, jobb döntéseket hozok. Szeretnék még tovább fejlődni" - nyilatkozta a honlapnak a Bogdán. 

Bogdán Ádámnak lejárt a szerződése a másodosztályú Boltonnál, úgyhogy a Liverpool ingyen szerezhette meg. Tétmeccsen utoljára Kozma István játszott a sztárcsapatban még 1992-ben. 

Rovatok