Index Vakbarát Hírportál

Az NB I.-es klubok többsége nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyát

2015. július 1., szerda 14:09 | aznap frissítve

Váratlanul érte a klubokat a Magyar Labdarúgó Szövetség szerdai döntése, amellyel a klubok kezébe adta a döntést, hogy szurkolói kártyával vagy anélkül is lehessen meccsre járni. Csányi Sándor elnök azzal indokolt, hogy

Elindítjuk a kölcsönös bizalomra építő próbaüzemet.

Mostantól a klubok tehát maguk dönthetnek arról, hogy szurkolói illetve klubkártya nélkül beengedik-e a szurkolókat a stadionjaikba.

Az Index végigkérdezte a 12 NB I.-es klubot, van, ahol azonnal reagáltak, a többség azonban még hezitál.

A klubok között elsőként a Honvéd reagált, és üdvözölte a döntést. 

Az új bajnokság kezdetétől Kispesten sem lesz kötelező a klubkártya használata.

A Honvéd szerint a gyorsabb beengedést viszont elősegíti a kártya, ezért hasznos lehet. Ugyanígy döntött a Vasas is:

A Loki-szurkolók így sem térnek vissza

Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a dehir.hu-nak elmondta, ahogyan a szervezett szurkolói csoportok, ők is a regisztráció miatt bojkottálnak, ez pedig továbbra is érvényben van. Hozzátette, nekik nem a szurkolói kártyával van problémájuk, hiszen az már a regisztráció bevezetésének a következménye. Pethe Tamás kijelentette, az ultrák továbbra sem mennek mérkőzésre, amíg a regisztráció érvényben van.

A szóvivő kiemelte, véleményük szerint a szurkolókat bűnözőként kezelik, holott arra semmi szükség, mivel ma már a stadionokban nagy felbontású kamerák működnek, a rendbontókat könnyű azonosítani és felelősségre vonni. (MTI)

a szurkolói kártya nem szűnik meg és azzal gyorsabban lehet jegyhez és jelen esetben bérlethez is jutni. Így arra kérjük a szurkolói kártyával rendelkezőket, hogy azt szíveskedjenek magukkal hozni, mert így gyorsabb lesz a bérletügyintézés. Aki viszont nem rendelkezik szurkolói kártyával, az a személyi igazolványát mindenképpen hozza magával. 

- írja a Vasas közleményében.

A Videoton sem teszi kötelezővé, és mint írják, már az idén sem volt kötelező:

Élve az MLSZ nyújtotta lehetőséggel a Videoton FC a Sóstói Stadionban, az elmúlt idényhez hasonlóan, továbbra sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. 

Az MTK „haladéktalanul egyeztet a klub szurkolóival, a szurkolói szervezetek és csoportok képviselőivel és a véleményük figyelembe vételével, velük közösen kíván dönteni a kérdésben”.

Az Újpestnél megvárják a határozatot, és csak utána döntenek a kérdésről.A Békéscsaba 1912 Előre SE-t is váratlanul érte a döntés, az NB II.-ből frissen feljutott klubnál már 1300 szurkolói kártyát kiadtak. Kovács Mihály elnök az Indexnek azt mondta, elnökségi ülést még nem tartottak, de a maga részéről pozitívan látja a döntést, hiszen így többen juthatnak majd el a mérkőzéseikre, ugyanakkor a szurkolói kártyát továbbfejlesztették, és helyi kereskedőkkel megállapodtak, hogy a kártyára a szurkolók kedvezményesen vásárolhatnak. 

A Puskás Akadémia közleményt adott ki, de hogy az alábbi pár sor alatt mit ért a klub, azt mindenki eldöntheti magának:

"A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a januári 1544 szurkolói kártyáról, már májusra elérte a 6114 klubkártya számot, ami a 3800 férőhelyes Pancho Arénát tekintve kiemelkedő átlag a magyar labdarúgás egészét tekintve. Az Akadémia és NB1-es csapata mindvégig az MLSZ-szel szorosan együttműködve, a magyar labdarúgás felemelkedését szolgálta és kívánja szolgálni. Ennek szellemében az Akadémia minden, a magyar labdarúgást érintő szövetségi határozatot betart és betartat."

A Debreceni VSC délután ülésezik, és dönt a kérdésről, az FTC egyelőre elérhetetlen. A Paks hétfőig, a Haladás pedig csütörtökön dönt a kérdésben.

MLSZ: a szövetség elment a falig

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) "elment a falig" a szurkolói kártya kérdésében azzal, hogy a következő szezontól nem tette kötelezővé a klubok számára annak használatát. Ezt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője mondta az M1-nek szerdán arra reagálva, hogy a debreceni ultrák nem sokkal a szövetség döntése után jelezték: továbbra is bojkottálják a mérkőzéseket, mivel a regisztráció miatt tüntetnek, ez pedig továbbra is érvényben van. "Az MLSZ elment a falig, ameddig törvényileg lehet ebben a kérdésben. Törvény írja elő ugyanis a névre szóló jegyértékesítést, így ez már nem az MLSZ hatásköre" - mondta Sipos Jenő.

Rovatok