Index Vakbarát Hírportál

Felszakadt fej, dülöngélő játékos: minden mehet tovább

2015. július 1., szerda 09:30

A német Cristoph Kramer 2014-es vb-n elszenvedett agyrázkódása után a női világbajnokságon is téma lett, hogy a FIFA mennyire felületesen vizsgálja a fejsérüléseket, miután a német–amerikai elődöntőben Alexandra Popp és Morgan Brian brutálisan összefejelt.

A német Popp fejbőre annyira felszakadt, hogy ömlött belőle a vér, Brian pedig előbb láthatóan nem tudott önerőből felállni, majd az oldalvonalon is csak segítséggel tudott egyenesen járni. Mégis, mindketten megkapták az engedélyt a gyors vizsgálat után, hogy visszatérjenek a pályára.

Popp és Brian összefejelése

Az eset még az első félidőben volt, végül mindkét játékos végig pályán maradt. Popp ráadásul később majdnem el is döntötte a mérkőzést, amikor egy óra után büntetőt harcolt ki, de azt Celia Sasic kihagyta. 9 perccel később aztán az amerikai Carli Lloyd volt eredményes tizenegyesből, amit jogtalanul ítélt meg a román bíró, Alex Morgan ugyanis a tizenhatoson kívül volt, amikor szabálytalankodtak vele szemben.

A mindent eldöntő gólt Kelley O'Hara szerezte Lloyd remek előkészítése után, így a 2-0-ra nyerő amerikai válogatott jutott a döntőbe, ahol a Japán–Anglia mérkőzés győztese lesz az ellenfelük.

Németország-USA elődöntő

Rovatok