Index Vakbarát Hírportál

Ibra megnyugodhat, jön a svéd aranygeneráció

2015. július 1., szerda 10:04

Csak büntetőkkel dőlt el kedd este a csehországi U21-es Eb döntője, ami már csak azért is külön izgalmat jelentett a svédeknek és a portugáloknak, mert korábban egyik csapat sem tudott még tizenegyespárbajt nyerni ezen a szinten.

A rendes játékidőt az elődöntőben Németországot 5-0-ra verő portugálok kezdték jobban, de Sergio Oliveira szabadrúgásból lőtt hatalmas felső kapufájánál nem jutottak közelebb a gólszerzéshez. A folytatásban viszont a svédek remekül ölték a játékot, bár így is voltak komolyabb helyzetek Portugália előtt: Oliveira szabadja után nem sokkal Joao Mario vágott egy lövést fölé.

Gól viszont sem 90 perc alatt, sem a hosszabbításban nem született, így jöhettek a tizenegyesek: 3-2 után a svéd Patrik Carlgren két büntetőt is megfogott – a másodikat, amit a torna talán legjobb játékosa, William Carvalho ellen hárított, az Eb-győzelmet jelentette nekik a 4-3-ra végződő párbaj végén.

Svéd-portugál U21-es Eb-döntő

Svédország korábban csak egyszer jutott döntőbe, de 1992-ben kikaptak az olaszoktól. A portugáloknak szintén a második hely volt a korábbi legjobbjuk, azt 1994-ben érték el a 90-es évek közepén sorban háromszor győztes Olaszország ellen.

Rovatok