Index Vakbarát Hírportál

Tiszta Hollywood: befuthat a cunamitúlélő, akit C. Ronaldo karolt fel

2015. július 2., csütörtök 15:02

17 éves új igazolását mutatta be szerdán a Sporting Lisszabon, a neve Martunis, és Indonéziából származik. Ebben még sok érdekes nem lenne, azon kívül, hogy a Távol-Keletről azért ők is meglehetősen ritkán szereznek játékost, csakhogy a tinédzser nem ismeretlen.

Martunis ugyanis túlélte a 2004. decemberi, indiai-óceáni cunamit, amiben 230 ezer ember halt meg 14 országban. Aceh, a városka, ahol Martunis élt, 170 ezer lelket veszített el a katasztrófában. Martunis hétéves volt akkoriban, az ő lakhelyüket is elsodorta a víz, meghalt az anyukája és két nővére is. Őt is elvitte a szökőár, három hétig nem találták meg, ám sikerült kihúznia, míg rá nem bukkantak.

Bekerült a tévébe is, egy 10-es számú portugál válogatott Rui Costa-mezben nyilatkozott a kalandjairól. Egy év múlva ezek után találkozhatott a csapattal, elmondta, minden vágya, hogy ő is futballista legyen.

Cristiano Ronaldo karolta fel, újjáépíttette családja házát, és anyagilag is segítette az évek során. Többször találkozott is a szupersztár és Martunis, valószínűleg abban is szerepe van Ronaldónak, hogy a fiatal futballista most a Sportingba kerülhetett: ennél a klubnál nevelkedett ő is, míg 2003-ban el nem vitte a Manchester United.

A sztorit a 101greatgoal.com hozta le. (Reméljük, nem az lesz a vége, mint a földrengéses Ronaldo-történetnek.)

Rovatok