Index Vakbarát Hírportál

120 perc kínzás és 11-esek után panenkával Copa-győztes Chile

2015. július 5., vasárnap 01:00

Gyenge meccsen dőlt el a Copa America, a döntőben a rendező Chile Argentínával játszott 0-0-t.

Az első félidő még csak-csak nézhető volt, a 46. perctől viszont Chile egyértelműen a tizenegyesekre játszott, és Messiék sem erőltették túlzottan. A 75. perctől aztán mintha az argentinok elfáradtak volna, Alexis kapásból, közelről helyezett mellé.

A 92.-ben mégis győzhetett volna Argentína, egy kontrát végigvittek, Messi ugratta ziccerbe Lavezzit, aki viszont se nem lőtt, se nem passzolt, valahogy balról keresztbe gurított, kissé hosszan Higuainnak, aki becsúszva berúghatta volna, ám az oldalhálóba talált.

A hosszabbításban még Alexisnek volt egy helyzete, amikor Mascherano a felezővonalon lyukat rúgott, ő megiramodhatott, de 16-ról gyatrán fölérúgta.

Megváltás volt a 120 perc végén, hogy a bíró lefújta a meccset, jöttek a tizenegyesek.

A chileiek kezdték, Matias Fernandez kegyetlenül bebombázta, Messi barcelonai csapattársának, Claudio Bravónak laposan vágta be, Vidal rosszul lőtte, de az argentin kapus csak beleütni tudott. Jött Higuain, úgy lőtte, mint Matias Fernandez, csak fölé, Chile előnybe került. Aranguiz berúgta, Ever Banega viszont újra hibázott, Romero védett, már kettős hátrányban voltak az argentinok, jöhetett Alexis Sanchez, hogy bevigye a kegyelemdöfést: klasszis módra vitte be, egy enyhe panenkával Romero kapus ellen.

Argentína-Chile Copa Améria-döntő

Chile történetében először megnyerte a Copa Americát, és 25. próbálkozásra végre legyőzte Copán Argentínát. Vagyis persze le nem győzte, de nyert ellene.

Argentína egy éven belül két nagy döntőt veszített el, tavaly 0-0 után hosszabbításban a vébét, most tizenegyesekkel a Copát.

Szövetségi kapitányuk, Tata Martino tovább gyarapította ezüstgyűjteményét, egy év alatt a harmadikat szedte össze, tavaly második lett a spanyol bajnokságban a Barcával, elveszítette a Spanyol Kupa-döntőt is velük a Real ellen, most meg a Copa.

Chilét Cesar Sampaoli edző vezette a csúcsra, ő az egyetlen argentin, aki örülhetett szombaton.

Rovatok