Index Vakbarát Hírportál

38–0: ez az új alázási rekord fociban

2015. július 5., vasárnap 13:04

Rekordot ért el Fidzsi-szigetek labdarúgó-válogatottja, amely 38-0-ra verte meg a Mikronéziai Szövetségi Államok legjobbjait vasárnap a Pápua Új-Guineán zajló dél-csendes-ócáni játékokon. A szervezők szerint ennél nagyobb arányú győzelmet még egyetlen válogatott sem aratott a nemzetközi színtéren, ugyanakkor nem biztos, hogy a FIFA is elismeri majd a rekordot, a tornán ugyanis – az olimpiákhoz hasonlóan – csak U23-as válogatottak vehetnek részt.

Fidzsi már a szünetben 21-0-ra vezetett, a csapat legsikeresebb játékosa Antoniu Tuivuna volt a maga tíz góljával. 

A dél-csendes-óceáni játékok (Pacific Games) szervezői szerint a Fidzsi-szigetekiek győzelemmel 2001 óta élő rekord dőlt meg. Akkor Ausztrália 31-0-ra verte Amerikai Szamoát a 2002-es világbajnokság selejtezőjében.

Mikronézia számára egyébiránt nem indult túl jól a 15. Pacific Games, első mérkőzését 30-0-ra vesztette el Tahitival szemben. A jákékokon 24, többségében csendes-ócáni szigetállam sportolói vesznek részt, de most először Ausztráliát és Új-Zélandot is meghívták. A két ország atlétái négy olimpiai sportágban - tekvondóban, vitorlázásban, 7-es rögbiben és súlyemelésben - indulnak, írja az MTI.

A Pacific Games labdarúgó tornája egyben a 2016-os riói olimpia térségbeli selejtezője.

Rovatok