Index Vakbarát Hírportál

A Fradi aggódik az EL-visszavágó miatt, számít drukkerei józan eszére

2015. július 8., szerda 09:54

A Ferencváros a tavalyi Európa Liga-sorozatban, a horvát Rijeka elleni idegenbeli meccsen a szurkolói által kirakott két zászló miatt egymeccses zártkapus büntetést kapott az UEFA-tól, ami mostanra lett aktuális. Így most, a holland Go Ahead elleni EL-visszavágót csak a nézők kizárásával rendezheti meg.

A ferencvárosi drukkerek egy csoportja a közösségi oldalakon szervezi, hogy a csütörtöki meccset a stadion mellett szurkolja végig. Emiatt aggódik a klub, mivel az UEFA-szabályok értelmében nem elég a zártkapu, 250 méteres távolságon belül mindenféle szurkolói aktivítás tilos. Éppen ezért a Ferencváros közleményt adott ki, amelyben e távolság betartását kéri.

A Ferencvárosi Torna Club és a labdarúgó csapat kéréssel fordul minden jó érzésű, az FTC sikereiért szorító szurkolójához. Arra kérünk minden igaz fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson.

"Az FTC tisztában van azzal, hogy legtöbb szurkolójának szeme előtt a segíteni akarás, a zárt kapus mérkőzés ellenére a behallatszó buzdítás szándéka lebeg, de el kell fogadnunk, hogy az UEFA akkor is szankcionálhat, ha a lelátók üresek, ám a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik.

Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai, vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum két zárt kapus mérkőzés, és akár több százezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredményének a holland ellenfelünk javára történő megállapítása lehet. Vagy akár az Európa Liga sorozatból történő kizárás is.

A felelősségünk közös és hatalmas, ezért tisztelettel, nyomatékosan még egyszer arra kérünk minden Fradistát, hogy legyen tekintettel a klub és a csapat kérésére, illetve a 116 éves klub érdekében kerülje a szigorú UEFA előírások megsértését" - áll a közleményben.

Rovatok