Index Vakbarát Hírportál

Vanuatu nem tehetett mást, 46-0-ra kellett alázniuk

2015. július 8., szerda 08:51

Akárhogy is nézzük, az, hogy Vanuatu 46-0-ra verte Mikronéziát a dél-csendes-óceáni játékokon, szükségtelenül megalázó eredménynek tűnik, csakhogy a győztes csapat valójában nem tehetett mást, ha szeretett volna továbbjutni a csoportból.

Márpedig a tornát a Tahiti elleni 1-2-es vereséggel és a Fidzsi elleni 2-2-es döntetlennel kezdő Vanuatu mindenképp szeretett volna ott lenni a csoport két legjobbja között. Mivel nekik két meccs után csak 1 pontjuk volt, Fidzsinek pedig négy (Tahitinek hat), csak arra számíthattak, hogy az utolsó csoportmeccsen Tahiti nyer, ők pedig megfelelő eredmény esetén jobb gólkülönbséggel megelőzik Fidzsit.

Ehhez viszont a lehető legtöbb gólt kellett lőniük Mikronézia ellen, ez magyarázza azt, hogy miért nem vettek vissza a tempóból, miután a szünetben már 24-0-ra vezettek.

A meccs után maga a vanuatui szövetségi kapitány, Carlos Buzzetti is magyarázkodásba kezdett, hogy csak a csoportsorrendet eldöntő szabály miatt lőttek ennyi gólt, de akkor még nem tudta, hogy ez is kevés lesz, hiszen Tahiti és Fidzsi 0-0-t játszott egymással, így ez a két válogatott ment tovább.

Rovatok