Index Vakbarát Hírportál

A magyar futballválogatott 11 helyet javított

2015. július 9., csütörtök 10:32

A magyar futballválogatott 2012 novembere óta nem állt ilyen jól a FIFA világranglistáján. A csütörtökön kiadott friss rangsor szerint Dárdai Pál csapata 11 helyet javított, és a 31. helyre jött fel.

A litvánok és a finnek legyőzése eredményezte a jelentős előrelépést.

Változás volt az élen is. Argentína kettőt lépett előre, a németeket és belgákat megelőzve az első helyen áll. De sokat javított Románia, Wales, Anglia és Chile is. Az Eb-selejtezőkön kiválóan szereplő walesi válogatott és csoportellenfelünk is a legjobb tízben szerepel.

A brazil futballválogatott már csak a hatodik. Négyet esett vissza Olaszország, hetet Svájc és 13-at Franciaország. A csoportellenfeleink közül Feröer 28 helyet lépett előre, a görögök 19-et, a finnek 12 helyet rontottak.

A harmadik kalapban Magyarország


A FIFA legfrissebb világranglistája alapján a magyar válogatott a harmadik kalapba kerül a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezőjének július 25-i sorsolásán. A magyarok biztosan elkerülik a szintén harmadik kategóriás Ukrajnát, Skóciát, Lengyelországot, Svédországot, Albániát, Észak-Írországot, Szerbiát és Görögországot.

Az első öt kalapban kilenc-kilenc, az utolsóban hét ország együttese kapott helyet, azaz hét hatos és két ötös csoportot alakítanak ki. A házigazda Oroszország mellett Európából 13 válogatott vehet részt a vb-n. A selejtezősorozat 2016 szeptemberében kezdődik és 2017 novemberében ér véget.

1. kalap: Németország, Belgium, Hollandia, Portugália, Románia, Anglia, Wales, Spanyolország, Horvátország

2. kalap: Szlovákia, Ausztria, Olaszország, Svájc, Csehország, Franciaország, Izland, Dánia, Bosznia-Hercegovina

3. kalap: Ukrajna, Skócia, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Svédország, Albánia, Észak-Írország, Szerbia, Görögország

4. kalap: Törökország, Szlovénia, Izrael, Írország, Norvégia, Bulgária, Feröer-szigetek, Montenegró, Észtország

5. kalap: Ciprus, Lettország, Örményország, Finnország, Fehéroroszország, Macedónia, Azerbajdzsán, Litvánia, Moldova

6. kalap: Kazahsztán, Luxemburg, Liechtenstein, Grúzia, Málta, San Marino, Andorra

A legnagyobb előrelépés Belize válogatottjáé, amely 37 helyet javítva a 118.-ra lépett előre. A legnagyobb rontó a Közép-Afrikai Köztársaság, amely 29 helyet csúszott vissza.

FIFA-világranglista:

Rovatok