Index Vakbarát Hírportál

EL: a Loki majdnem elszórakozta 3-0-ról

2015. július 9., csütörtök 19:26

A 3-0-s debreceni győzelem után nagyon kényelmesen kezdett a DVSC a Szutjeszka otthonában, ahol azért kellett délután fél 6-kor kezdeniük a mérkőzést, mert a montenegrói csapat stadionja nem rendelkezik világítással. A korai kezdés és a komoly előny együtt rettenetes játékot hozott az első félidőben, a Loki inkább csak kivárt, hátha hibáznak a hazaiak, míg a Szutjeszka ötlettelenül tologatott a hőségben. Az első félidőt emiatt egy rövidke ivószünettel meg is szakították, de újabb lendületet a frissítés sem hozott.

A második félidőben aztán a montenegrói csapat elkezdte fokozni a tempót, főleg a japán Fukui Maszato volt veszélyes, mégis, az első igazán komoly helyzet Ibrahima Sidibé előtt adódott: a DVSC-csatár Bódi és Kulcsár összjátéka után az ötös sarkáról próbált a rövid fölsőbe bombázni, de nem volt elég pontos. Az 54. percben viszont Fukui már pontos volt. Addig is több jó elfutása volt a japánnak, de Bozsovics saját térfeléről indított labdájánál már nem hibázott, a debreceni védőket megelőzve kapásból kilőtte a bal alsó sarkot, 1-3-ra szépítve összesítésben.

Alig 10 perc telt el, amikor Fukui újabb komoly veszélyt okozott a debreceni kapu előtt, de a keresztbe gurított labdája elment a kapu előtt, és Mészáros még időben húzta vissza a lábát, hogy ne legyen öngól. Fukui helyzetei fel is rázták a Lokit, amely az utolsó 20 percbe érve elkezdett egyre többet, egyre veszélyesebben támadni. Előbb Sidibé került újabb hatalmas ziccerbe, miután Radovics pont elé öklözte Varga gyenge lövését, de a szenegáli három méterről nem találta el a kaput. Rögtön utána Bódi veszélyeztetett fejjel az ötösről, de az első meccsen sokat hibázó montenegrói kapus hatalmas bravúrral védett.

Igazán izgalmas viszont csak a 80. percben lett a Lokinak, amikor egy beadás Mészáros Norbert kezén pattant meg a tizenhatoson belül, a belga bíró, Erik Lambrechts pedig azonnal tizenegyest ítélt. A büntetőt Drasko Bozsovics magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba, ezzel pedig már 2-0-ra vezetett a Szutjeszka, összesítésben pedig egy gólra került a hosszabbítástól.

A gól után maradt fölényben a Szutjeszka, Karadzsics, majd újra Fukui engedett el veszélyes lövést. De a Loki sem nézte tétlenül a montenegróiak támadásait, Bódi egy csavarással próbálta meglepni Radovicsot, aki az utolsó pillanatban tolta ki szögletre a labdát a léc alól. Mindez már az utolsó előtti percben volt, amit a 4 perces hosszabbítás alatt sem követett újabb nagy helyzet, pedig az utolsó pillanatokban még a kapust is előre küldte a Szutjeszka egy felívelésnél, így a Debrecen nagy izgalmak után, de 3-2-es összesített eredménnyel bejutott az EL selejtezőjének második körébe.

A mérkőzés összefoglalóját itt tudják megnézni.

A DVSC ellenfele a következő körben a 20.45-kor kezdődő St. Patrick's Athletics-Skonto mérkőzés győztese lesz – az első meccset a lettek nyerték 2-1-re.

    Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Szutjeszka Nikszics (montenegrói)-Debreceni VSC 2-0 (0-0)

Niksic, 2000 néző, v.: Erik Lambrechts (belga)

    Továbbjutott: a Debrecen, 3-2-es összesítéssel.

    gólszerzők: Maszato (53.), Bozovic (81., 11-esből)

    sárga lap: Vucsics (41.), Nikolics (52.), Bozsovics (71.), illetve Jovanovic (63.), Balogh N. (90.)

    Szutjeszka Nikszics:

Radovics - Lukics, Sofranacs, Ognjanovics, Sztijepovics (Mar. Vucsics, 84.) - Nikolics, Vujovics (Vorotovics, 90.) - Mil. Vucsics (Karadzsics, 71.), Kovacevics, Bozsovics - Fukui 

    Debreceni VSC:

Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut - Horváth Zs. (Szécsi, a szünetben), Szakály, Varga J., Bódi - Sidibe, Kulcsár (Balogh N., 73.)

Rovatok