Index Vakbarát Hírportál

A FIFA-főszponzor is bemutatott Blatternek

2015. július 10., péntek 18:55

A FIFA egyik legnagyobb főszponzora, a sportszergyártó adidas nem akarja, hogy Sepp Blatter maradjon a nemzetközi futballszövetség vezetője, ezt a cég elnöke, Herbert Hainer nyilatkozta a német Focus magazinnak. Ötlete is van, hogy kit támogatna.

Számomra Michel Platini sokkal jobb megoldás lenne. Vezeti az UEFA-t a legerősebb klubokkal, valamint a legjobb sorozatot, a Bajnokok Ligáját. Sokat bizonyított már.

- mondta Hainer, aki szerint a FIFA-n belül már mindenki látja, hogy meg kell nyomni a reset-gombot, komoly átalakításra van szükség, hogy soha többé ne fordulhassanak elő korrupciós botrányok.

A FIFA-szponzort irányító szakember szerint a balhék mindenkinek, a szponzoroknak is komolyan ártottak. Elmondta azt is, hogy Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke lenne az ideális UEFA-elnök, ha Platinit a FIFA vezetőjének választanák.

Sepp Blatter napokkal májusi újraválasztása után jelentette be, hogy a FIFA érdekében nem marad elnök, bár azóta már ennek ellentmondó nyilatkozatokat is tett. A lényeg, hogy az év végén dőlhet el, ki lesz az utódja. Bár az utóbbi hetekben többen bejelentették indulási szándékukat, de Platini még nem.

Webb beleegyezett a kiadatásba

A FIFA májusi kongresszusa előtt letartóztatott egyik FIFA-vezető, az alelnök Jeffrey Webb beleegyezett, hogy a svájci hatóságok kiadják őt az Egyesült Államoknak, és bíróság előtt feleljen. Webbet és tizenkét másik embert pénzmosással és zsarolással gyanúsítanak többek között, a vádak szerint FIFA-ban betöltött pozíciójukkal visszaélve követték el ezeket. 

Rovatok