Index Vakbarát Hírportál

A hátvéd állt a kapuba, el is bukták a Szuperkupát

2015. július 15., szerda 08:32

Nem mindennapi körülmények között a Sahtar Donyeck nyerte az ukrán Szuperkupát, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet. Csak a második félidő hosszabbításában estek a gólok és két kiállítás is, amely nagyban befolyásolta a végeredmény. A Dinamo kapuját az utolsó percekben a középhátvéd védte.

Nem volt egy barátságos meccs a két rivális között. Kilenc sárga lapot és két pirosat osztott ki a játékvezető. Mindkét kiállítás a Dinamo Kijev oldalán volt, előbb a 90. percben Oleg Sovkovszkijt küldte le a bíró.

Mivel a Dinamónak már nem volt cseréje, az osztrák védő, Aleksandar Dragovic állta a kapuba, de nem tudta védeni Dario Srna 11-esét. A 94. percben a brazil Bernard döntötte el végleg a kupa sorsát. A 96. percben pedig Szerhij Ribalka kapott még egy pirosat.

Sahtar-Dinamo 2-0

A Sahtar – amely öt idény után először veszítette el a bajnoki címet a Dinamóval szemben – sorozatban negyedszer, összesen hetedszer nyerte el a Szuperkupát. Az ukrán bajnokság pénteken kezdődik, Dinamo–Sahtar meccs majd október 17-én lesz legközelebb.

Rovatok