Index Vakbarát Hírportál

Rivaldók: két gólt szerzett a fiú, egyet a fater

2015. július 15., szerda 10:51

A 43 éves Rivaldo és fia, Rivaldo Jr. is gólt szerzett a Mogi Mirimben a Macae elleni brazil másodosztályú bajnokin. Rivaldo - aki a Mogi Mirim klubelnöke is egyben - büntetőből talált be a 17. percben, míg a 20 esztendős Rivaldinho az első félidőben apja előtt és után is betalált, duplázott a 3-1-re megnyert keddi meccsen.

"Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem, és hogy a fiam kettőt is" - nyilatkozta büszkén Rivaldo a mérkőzés után, akinek cipőjét a fia megcsókolta a büntetőből rúgott gólja után.

Az 1999-ben aranylabdás játékos a múlt hónapban jelentette be, hogy a kiesés elkerüléséért hajtó csapaton leginkább úgy tud segíteni, ha néhány mérkőzésen beszáll. Előbb kirúgta Pelé fiát, Edinhót a kispadról, majd egy év és három hónap kihagyás után múlt kedden lépett újra pályára az addig nyeretlen Mogi Mirimbe, amely 2-1-re győzni tudott a Nautico ellen.

Mogi Mirim-Macae 3-1

Rivaldinho 1995. április 29-én született, ez az első idénye a Mogi Mirimben. Jól halad apja nyomdokain, kilenc meccsen 3 gólja van, de azért a fater klasszisát nem éri el. Szakasztott úgy mozog viszont, felépítésük is teljesen egyforma.

Rivaldo aranylabdás, a brazil válogatottal 2002-ben vb-t nyert, Európában többek között az FC Barcelonában és az AC Milanban is megfordult, utóbbival 2003-ban győzött a Bajnokok Ligájában, előbbivel kétszeres spanyol bajnok. Visszavonulását tavaly márciusban jelentette be.

Rivaldo (43) and his son Rivaldinho (20) both scored for Mogi Mirim in a 3-1 win over Macaé in Série B last night. pic.twitter.com/xbVaiN8xTu

— FourFourTweet (@FourFourTweet) July 15, 2015

A Mogi Mirim az utolsó három meccséből kettőt megnyert, hét pontot gyűjtött, tökutolsóból a 18. helyre lépett elő, de még mindig kieső helyen áll.

Rovatok