Index Vakbarát Hírportál

Addig dobálták, míg gólt rúgatott

2015. július 16., csütörtök 08:35

A C csoporttal véget ért az Egyesült Államokban zajló Arany Kupa első szakasza. Az utolsó játéknap is hozott meglepetést. A Mexikó–Trinidad meccs igen látványosra sikeredett. Az esélyesebb Mexikó már 2-0-ra is vezetett, de Trinidad tizenkét perc alatt, Keron Cummings duplájával megfordította a meccset.

Az igazi dráma az utolsó öt percben jött. Mexikó előbb egyenlített, majd a Cardiff City légiósának, Kenwyne Jones-nak az öngóljával, a rendes játékidő legvégén a vezetést is megszerezte. De volt még hosszabbítás, pontosan három perc, ennek a legvégén jött Yohance Marshall fejese, amivel kiegyenlített. Szögletet rúgó Joevin Jones alaposan megdobálták üres palackokkal, még gólt rúgatott.

Mexiko-Trinidad 4-4

Mindez pedig azt is jelentette, hogy Trinidad csoportelső lett és a könnyebb ágon folytathatja a negyeddöntőben. Óriási meglepetésre Kuba is továbbjutott, miután ki-ki meccsen 1-0-ra verte Guatemalát. Ez azért is különösen szenzációs eredmény, mert a kubai válogatottat az első napon a csapat fele elhagyta.

C csoport, 3. forduló

Kuba–Guatemala 1–0 (M. Reyes 73.)

Mexikó–Trinidad és Tobago 4–4 (P. Aguilar 32., Vela 51., Guardado 88., K. Jones 90. – öngól, ill. Cummings 55., 67., K. Jones 58., Marshall 93.)

A csoport végeredménye: 1. Trinidad és Tobago 7, 2. Mexikó 5, 3. Kuba 3, 4. Guatemala 1.

A negyeddöntőben

Egyesült Államok–Kuba

Haiti–Jamaica

Trinidad és Tobago–Panama

Mexikó–Costa Rica

Rovatok