Index Vakbarát Hírportál

Van Persie kipakolt Van Gaalról

2015. július 19., vasárnap 14:02

A holland válogatott csatár Robin van Persie nemrég igazolt a török Fenerbahcéhez a Manchester Unitedtől, miután elég egyértelmű volt számára, hogy a holland menedzser Louis van Gaal nem számol vele.  A játékos, aki amúgy a tavalyi vb-n kezdő volt Van Gaal bronzérmes holland válogatottjában, most kipakolt, és elmesélte, mikor fogta fel, hogy elvesztette helyét a kezdőcsapatban.

A csatár a Swansea elleni februári mérkőzésen szenvedett bokasérülést, később felépült, de Van Gaal akkor sem küldte pályára, amikor a Chelsea elleni fontos bajnokin egygólos hátrányban voltak.  "Ez volt az első jele annak, hogy valami nincs rendben. Játszottam a cserecsapatban, hogy formába kerüljek, de csak a kispados voltam. Megváltozott a hangulat Louis és köztem, és ezt mindenki érzékelte a klubnál. Én profiként viselkedtem ebben a helyzetben. Nem gondoltam akkoriban a váltásra, a családdal jól éreztük magunkat Manchesterben." 

A nyári szünet után Van Persie azt remélte, hogy tiszta lappal kezdthet, de nem így lett. "Már eldöntötte, mi lesz velem. Amikor a holland válogatott szövetségi kapitánya lett, kijelentette, hogy én leszek a harmadik számú csatára. Azt mondtam, hogy oké, és aztán kiharcoltam, hogy kezdőjátékos legyek, én lettem a csapatkapitány is" - nyilatkozta a futballista a Sunday Times-nak. Nem volt más választása, elfogadta, hogy a menedzser nem számít rá, mert ez is része egy futballista pályafutásánának, és úgy látta, az lesz a legjobb, ha eligazol. 

"Ismerem Louis van Gaalt, mint válogatott edzőt, most megismerhettem egy klub edzőjeként, és azt kell mondjam, hogy jelentős a különbség"

- zárta a 31 éves holland csatár, aki a múlt szezonban 27 bajnokin 10 gólig jutott a Unitedben. 

Rovatok