Index Vakbarát Hírportál

Az oroszok elmondták, micsoda valójában Sepp Blatter

2015. július 24., péntek 19:17

Szombaton sorsolják a 2018-as orosz világbajnokság selejtezőcsoportjait Szentpéterváron, az eseményen ott lesz a FIFA lemondott elnöke Sepp Blatter is, akit most védelmébe vett a rendezői bizottság igazgatója, Alekszej Szorokin.

Szorokin szerint a 79 éves Blatter egy nagyon bátor ember, és valójában egy áldozat.

"Sajnos magára vállalta a felelősséget egy olyan ügyben, mely nem az ő felelőssége volt. Blatter mindig is Oroszország barátja volt. Tiszteletben tartjuk a döntését, hogy lemond, és mi biztosak vagyunk benne, hogy mindent a FIFA érdekében tett egész életében."

Blatter korábban többször kijelentette, hogy semmiképp nem veszik el az oroszoktól a 2018-as tornát, ahogy Katartól sem a 2022-es világbajnokságot. Még akkor is ezt hangsúlyozta, amikor a svájci hatóságok bejelenteték, hogy nemzetközi nyomozást indítanak a két torna odaítélésének körülményeiről.

Szorokin azt is sajnálatosnak tartja, hogy az orosz pályázatot rendszeresen támadják, ez sokat ártott nekik és a FIFA legnagyobb értékének, a világbajnokság intézményének is.

Az orosz stadionokban tapasztalható rasszizmusról elmondta, létezik a probléma, fontosnak találják, hogy fellépjenek ellene, és szélsőséges esetekről van szó, az orosz társadalom nem ilyen. 

Rovatok