Index Vakbarát Hírportál

Rég kapott ilyen verést a Barcelona

2015. július 26., vasárnap 11:03

Szombaton tovább folytatótodott az európai klubcsapatok számára a felkészülés: a Barcelona a Manchester United, a Paris Saint-Germain a Chelsea, a Dortmund a Juventus, az Internazionale pedigaz AC Milan ellen játszott, de az Arsenal is nagyot meccselt.

A szombati nap felkészülési rangadója alighanem a Barcelona és a Manchester United mérkőzése volt Kaliforniában, amin Louis van Gaal csapata nagyon magabiztosan verte a még mindig Lionel Messi nélkül készülő, tavaly triplázó spanyolokat.

A United nagyon hamar vezetéshez jutott, hiszen Wayne Rooney már a 8. percben betalált, de ezután kicsit leült a meccs. Bő egy óra játék után viszont Van Gaal úgy döntött, hogy felrázza csapatát, és sorcserét kért, ez pedig be is jött: a frissen beállt Jesse Lingard másodpercek alatt megduplázta az előnyüket.

A hajrá aztán már mindkét csapat számára jól sikerült. Előbb Rafinha szépített az utolsó percben, majd Adnan Januzaj állította be a hosszabbításban a 3-1-es végeredményt.

United-Barcelona 3-1

A Chelsea és a PSG is komoly meccsen küzdött meg egymással: az 1-1-es döntetlen után a hetedik tizenegyeskörrel eldőlt meccsen bőven volt esemény, főleg, hogy a mindent eldöntőt büntetőt a Chelsea kapusa, Thibaut Courtois lőtte be.

A franciák talán kicsit túlzottan is feltüzelve vágtak neki a meccsnek, Serge Aurier Diego Costát, míg Zlatan Ibrahimovic John Terry taglózta le a mérkőzés közben. Ibrahimovic emellett egy gólt is szerzett, amire Victor Moses válaszolt Cesc Fábregas hihetetlen gólpassza után. A büntetőpárbaj után viszont a Chelsea nyert: a PSG-ből Jean Behabeck és Thiago Silva is rontottak, míg az angoloknál csak Juan Cuadrado hibázott.

PSG-Chelsea 1-1

A Dortmund és Juventus a tavalyi BL-nyolcaddöntő után ismét találkozott, de ezúttal a németek jöttek ki jobban, hiszen 2-0-ra nyertek. A meccs megmozdulása egyértelműen Marco Reusé volt, aki egy szinte egészpályás szóló végén előbb rettenetesen bebőrözte Leonardo Bonuccit, majd még gólt is szerzett. A vége 2-0 lett a Dortmundnak, Reus előtt még Pierre Emerick Aubameyang talált be.

Reus óriási szólója a Juventus ellen

Az Inter a városi rivális AC Milan ellen játszott Kínában, ahol egyetlen, ám nagyszerű gól döntött. Philippe Mexes egy védőktől ritkán látott kapáslövéssel intézte el az Intert.

Mexes gólja az Inter ellen

Az Arsenal nem utazott ilyen messze, sőt, hazai pályán fogadták a Lyont, és gyorsan szét is verték őket. Arsene Wenger csapata úgy nyert 6-0-ra, hogy hat különböző játékosuk is betalált, megmutatva, hogy mennyire kiegyensúlyozott és jó forma várható tőlük.

Arsenal-Lyon 6-0

Rovatok