Index Vakbarát Hírportál

Jamaica még nem látott ekkora kapáslövést

2015. július 27., hétfő 08:10

Miután az Egyesült Államok teljesen széthullott az Arany-kupán, és nemhogy a döntőbe nem jutott be, de még a bronzmeccset is elbukta, Mexikó maradt a toronymagas esélyes a tornán.

És ennek megfelelően simán verték is a vasárnapi döntőben Jamaicát: nagyon erősen kezdték a meccset, de csak a 31. percben sikerült meglőniük az első gólt. Ekkor Andrés Guardado vállalt el egy remek kapáslövést, amivel a védőket és a kapust is nagyon meglepte, ugyanis tökéletesen helyezte be a rövid felsőbe, miközben a blokkra ugró védő, és talán a kapus is arra számított, hogy a hosszúba vágná be.

A második félidő legelején Jesús Corona lőtte ki laposan a hosszút az eldőlő jamaicai kapus mellett, majd egy újabb komoly védelmi hiba után Oribe Peralta lőtt egészen közelről, nagyon zavartalanul a kapuba.

Mexikó-Jamaica 3-1 Arany-kupa-döntő

A végeredményt 10 perccel a lefújás előtt Darren Mattocks állította be, így nyert Mexikó 3-1-re.

Nem sokkal az első mexikói gól után volt egy kis habbaleset is: a bíró flakonja véletlenül elsült, telibe találva Coronát a habbal. A reklamáló játékos nem is ijedt meg annyira, mint a bíró, aki azon aggódott, hogy esetleg szemen fújta a borotvahabhoz hasonló anyaggal a játékost.

Rovatok