Index Vakbarát Hírportál

Pirlót úgy is imádják, ha nyolc gólból is kimarad

2015. július 27., hétfő 10:51

Egyre több világsztár, elképesztő iramú meccsek és látványos gólok. A amerikai Major Soccer League valóban közönségvonzó, vasárnap éjszaka például Andrea Pirlóért őrültek meg a szurkolók. A Juventus volt klasszisa első meccsét játszotta a New York Cityben, és ez egy nyolcgólos találkozóval marad örökre emlékezetes.

A NY City az első idényét játssza az MLS-ben, hétvégi ellenfele is újonc, a brazil Kakával felálló Orlando City volt, a meccset New York-i klub nyerte 5-3-ra, nem mindennapi fordulatok után.

A hazaiak 3-2-ig háromszor is vezettek, kétszer a spanyol David Villa talált be, de a lila-fehér vendégcsapat kétszer is egyenlíteni tudott. Mindkétszer a 2015-ös szuperdraft első választottja, a hatalmas termetű kanadai válogatott Cyle Larin révén.

Az 57. percben aztán felállva tapsolt a New York-i Yankee Stadium 32 041 fős szurkolóserege, Andrea Pirlo a partvonal mellett állt, élete első amerikai bajnoki meccsére állt be. A Juventustól júliusban igazolt válogatott futballista aztán a jáékával is magával ragadta a drukkereket, a mindent eldöntő gól előtt ő ugratta ki a három gólpasszt is jegyző Kwadwo Pokut.

Andrea Prilo bemutatkozása

De ez ötödik hazai gól előtt jött az igazi dráma. Larin a 85. percben bevágta a harmadik gólját is, majd három perccel később Kaká elképesztő szabadrúgása a kapufán csattant. A teljesen kitámadó Orlandót aztán Pirlo passzával kontrázta le a New York. A vége 5-3 lett. A két csapat most 24-24 ponttal áll, egyelőre csak rosszabb gólkülönbségük miatt maradnak le a keleti konferencia 6. helyéről, amely még éppen playoffot érne.

NY City-Orlando

Rovatok