Index Vakbarát Hírportál

Platini indul a FIFA-elnökségért

2015. július 28., kedd 11:25

Az angol BBC szerint az UEFA-elnök Michel Platini eldöntötte, hogy indul a FIFA elnöki címéért, és a héten hivatalosan is bejelenti ezt a szándékát.

A francia sportvezető négy kontinentális szövetség támogatását kapta meg a hír szerint, ezzel ő lesz az esélyese a február 26-án rendezendő elnökválasztásnak, amit Sepp Blatter júniusi lemondása után írtak ki nemrég. 

Platini baráti kapcsolatban van a távozó Blatterrel, de a májusban kirobbant FIFA-botrány után egy személyes találkozón ő is azt tanácsolta a FIFA-elnöknek, hogy jobb lenne, ha távozna. Blatter akkor azt mondta a franciának, hogy nem teheti meg, már túl késő, néhány nappal az újraválasztása után viszont már bejelentette a távozását. 

A hatvanéves Platininek megvannak a kapcsolatai és a támogatottsága is, hogy simán behúzza az elnökválasztást. Korábban a jordán herceg, Ali bin al-Husszein, a FIFA tiszteletbeli alelnöke, koreai Csong Mongdzsun és a FIFA-alelnök Jim Boyce is jelezte, hogy érdekelné a FIFA irányítása. Platini indulása miatt nem kizárt, hogy néhányan visszalépnek majd. 

Rovatok