Index Vakbarát Hírportál

Elveszik C. Ronaldótól a szabadrúgásokat a Realnál?

2015. július 28., kedd 11:41

A Real Madrid hétfői felkészülési mérkőzésén pazar szabadrúgásgólt szerzett James Rodríguez, az Inter ellen majdnem harmincról bombázta ki ballal a jobb felsőt

A gól után az új vezetőedző, Rafa Benítez is gondolkodóba esett. Egy sajtótájékoztatón ugyanis megkérdezték tőle, hogy ezek után ki fogja lőni a szabadrúgásokat, mire azt válaszolta, hogy az első félidőben Cristiano Ronaldo lőtte őket, a másodikban már James, és még nem tudja biztosan, ez a folytatásban hogyan alakul majd. Vagyis nem jelentette ki, hogy C. lesz az első számú rúgó.

Ki rúgja a szabadokat?

  • 1041
    James
  • 443
    Ronaldo
  • 199
    Valaki más

A portugálnak nemrég volt egy elég rossz korszaka szabadrúgásokkal, majdnem egy évig képtelen volt betalálni. 2014. április 29-én a Bajnokok Ligája-elődöntőben Bayern München ellen szerzett gólt szabadból, és a sikertelen szériát csak idén, április elején, az Eibar ellen sikerült megszakítani.

Az Eibar elleni gólja előtt egy hónappal azt is kiszámolták, hogy tizenegy hónap alatt 54 szabadból nem tudott gólt szerezni: 22 próbálkozás a sorfalba vágódott, egyszer a kapufát találta el, 18-at a kapus védett, 13 pedig nem találta el a kaput. 

Ronaldo már a múlt szezonban is megosztva végezte el a pontrúgásokat, a legtöbbet ő lőtte, de mellette vállalt Bale, James, Modrić és Ramos is olykor egy-egy rúgást, Benítez valószínűleg csak a felkészülés végén dönt majd, mi lesz az új idényben. 

Az Inter elleni meccs után az új Real Madrid-edző arról is beszélt, hogy mindkét kapusa csodás teljesítményt nyújtott, az egy-egy félidőt védő Kiko Casillával és Keylor Navasszal is elégedett volt.

Rovatok