Index Vakbarát Hírportál

A Videotont nem küldte padlóra az öngól, harcolt, gólt lőtt

2015. július 28., kedd 22:51 | aznap frissítve

A feljavuló Videotonnak nem sikerült megvernie a fehérorosz BATE Boriszovot a Bajnokok Ligájában, de 1-1-gyel még megmaradtak a továbbjutási esélyei a tavaly főtáblás fehéroroszok ellen.

A Videoton-edző Bernard Casoni úgy indult neki a meccsnek, hogy ha nem rúg gólt csapata, az sem olyan nagy baj, a lényeg az, hogy ne kapjanak egyet sem, mert így van igazi esély a továbbjutásra.

Ez a vágy nem jött össze, pedig a Videoton messze többet mutatott, mint az NB I.-ben vagy az előző körben a walesi TNS ellen.  Bár Casoni a védekezésre teszi a hangsúlyt, a Videoton már a meccs elején vezetett néhány ígéretes akciót.

A 27. percben volt az első igazán veszélyes támadás. A Videoton megkontrázta a BATE-t, majd egy lecsorgót labdát szerzett meg Ivanovszki, aki a 16-os közeléből egyből kapura csavarta ballal. Csernik kapusnak nagyot kellett mentenie.

A Videoton nem sokkal később kényszerből cserélt, Juhász Rolandot hozták le, még a mérkőzés elején sérült meg a keresztszalagja.

Trebotic vezetésével azonban továbbra is aktív maradt a hazai csapat. Még az első félidő végén újabb nagy helyzethez is jutottak. Gyurcsó ment el a bal oldalon, tőle Marével kapta a 16-osnál. Ő a középen érkező Ivanovszki felé passzolt, de Milonovic időben érkezett, remek becsúszással vágta ki a labdát a kapu elől. Pár perc múlva aztán Kovács harcolt ki szabadot a 16-os előtt, de Maréval lövése nem volt különösebben veszélyes.

A második félidő elején is lendületben maradt a Vidi, nagyot küzdöttek a játékosok, többször kerültek kapu elé, Gyurcsó szabarúgásból veszélyeztetett, Trebotic is kapura lőtt, majd Luijckx próbálkozott távolról.

A BATE nem mutatott sokat, de az 55. percben egy szerencsés góllal szerzett vezetést. Luijckx – akit szabálytalanul meglöktek ˜– saját kapujába fejelte a labdát. Az öngól után a Videoton körülményesebbé vált, nem mentek már úgy támadások. Gyurcsó azonban még megvillant, a 67. percben kellett Cserniknek védenie.

A fehéroroszok megduplázhatták volna az előnyüket, de Danilovics kapus óriásit védett, ujjheggyel tolt ki egy közeli fejest. Ezután a BATE nem is igen erőlködött, tökéletesen elégedettnek tűntek a 0-1-gyel.

A Vidi az utolsó tíz percre azonban megint ritmust tudott váltani. Ebből a lendületből Ivanoszkvi lőtt is egy lesgólt Soumah indításából a 84. percben. A BATE beszorult, a Videoton egymás után rúghatta a szögleteket. Ebből jött is a gól, Vinicius ugrott fel jó ütemben, és kapuba fejelt, vagy inkább vállalt a 89. percben. Az 1-1 után még inkább erőre kapott a hazai csapat, de a hátralévő percekben már nem tudtak gólt begyötörni.

Jegyzőkönyv:

BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Videoton FC-BATE Boriszov 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3112 néző, v: Alekszandar Sztavrev (macedón)
    gólszerző: Vinícius (89.), illetve Luijckx (56., öngól)
    sárga lap: Rogyjonov (15.), Nikolic (37.), Szignyevics (77.)

Videoton:
Danilovics - Szolnoki, Juhász (Lang, 30.), Vinícius, Mareval (Fejes, 73.) - Gyurcsó, Luijckx, Kovács I. (Soumah, 59.), Trebotic, Oliveira - Ivanovski    

BATE:
Csernyik - Zsavnyercsik, Dubra, Milunovics, Mladenovic - Gordejcsuk (Volodko, 85.), Nikolic, Karnickij (Riosz, 65.), Baga, Alekszijevics - Rogyjonov (Szignyevics, 75.)


Eredmények, BL-selejtező, 3. forduló:

bajnokok ága:
Dinamo Zagreb (horvát)-Molde (norvég) 1-1 (1-1)
Midtjylland (dán)-APOEL (ciprusi) 1-2 (0-2)
Milsami Orhei (moldovai)-Skenderbeu (albán) 0-2 (0-0)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Viktoria Plzen (cseh) 1-2 (0-2)

nem bajnokok ága:
CSZKA Moszkva (orosz)-Sparta Praha (cseh) 2-2 (1-1)
Young Boys (svájci)-AS Monaco (francia) 1-3 (0-0)
Fenerbahce (török)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0
Panathinaikosz (görög)-FC Bruges (belga) 2-1 (1-1)

Rovatok