Index Vakbarát Hírportál

Hazard öt Barca-védőt alázott szét

2015. július 29., szerda 08:35

A 2011-12-es BL-szezon egyik elődöntőjének párosa, a Barcelona és a Chelsea találkozott hajnalban a nemzetközi bajnokok kupájának nevezett tornán az Egyesült Államokban.

Az előző szezon végén triplázó Barcelona továbbra is Lionel Messi nélkül készül, és ez a játékukon is meglátszik, ugyanis a Manchester United elleni meccs után most is kikaptak, igaz, most csak tizenegyesekkel.

A mérkőzésen a Chelsea szerzett vezetést, nem is akármilyen góllal: Eden Hazard öt védő között vitt végig egy remek szólót, majd Marc-André ter Stegen mellett kilőtte a jobb alsó sarkot.

A második félidőben, amint elindultak a cserék, a Barcelona fordítani tudott: előbb Luis Suárez lőtt egy majdnem olyan szép gólt, mint Hazard. Az uruguayi egy nagyon gyatra, felszabadításnak szánt fejes után fektette el a védőjét, majd egy lövőcsel után remekül emelt a hosszúba Thibaut Courtois fölött. A fordítást Sandro Ramírez gólja hozta meg, a hajrában viszont Gary Cahill egyenlített ki, így jöhetettek a büntetők.

A Chelsea-nél Falcao, Victor Moses, Ramires és Loic Rémy sem hibáztak, a Barcelona viszont sokkal gyengébben lőtte büntetőket, Alen Halilivoc és Gerard Piqué is rontottak, így Andrés Iniesta és Sandro Ramírez hiába találtak be, kikaptak.

Chelsea-Barcelona 2-2, tizenegyesekkel 4-2

A mérkőzés elején megsérült a Barcelona tavaly nyáron vásárolt brazil védője, Douglas, akire nyolchetes kihagyás várhat.

Rovatok