Index Vakbarát Hírportál

Tovább tart a Rosenborg-átok

2015. július 30., csütörtök 21:55

A Rosenborg 3-2-re győzte le Debrecenben a DVSC-t az Európa Liga 3. selejtező körének első meccsén. A norvég csapat ötödik magyar klubcsapat elleni meccsén sem kapott ki.

Nagyszerűn kezdte a Debrecen a meccset, az első tíz percben nekiesett norvég Rosenborgnak. Volt lehetőség is, Balogh Norbert előtt is, aki az első félidőben egymaga eldönthette volna, akár a továbbjutást is. Háromszor is betalálhatott volna. Kétszer is remekül lépett ki hosszú lábaival, de a lövésre már elfogyott az ereje, egyszer pedig három lépésről nem tudta bevenni Hansen kapuját.

Aztán a 33. percben megint egy gyors debreceni akció futott végig a pályán, ezúttal a jobb oldalon és a rutinos Tisza vezette. Középre is jól jött a labda, Balogh most nem gondolkodott, egyből kapura lőtte, parádésan bevágta a bal sarokba.

Az utolsó öt percben óriási mázlink volt, kétszer is a hazai kapufa mentett, előbb a jobb, majd Söderlund tényleg kihagyta a kihagyhatatlant, senki sem zavarta, de a norvég felső lécre vágta. Remekül oldották meg a játékosok az első félidőt, rendre megzavarták a Rosenborg labdafelhozatalát, nem is tudtak kidolgozott helyzeteket kialakítani a norvégok.

A második félidő elején a Rosenborg gyorsan megbosszulta a kihagyott hazai helyzeteket. Hat perc sem kellett és megfordította a meccset. Beszorította a DVSC-t, aztán előbb Mikkelsen egy remek indításból, majd Heiland egy káprázatos szabadrúgásból talált be és az 58. percben már 1-2 volt az állás.

A sokk majdnem a meccs végéig eltartott, a Debrecen a fordítás után is próbált előre menni, de sokkal óvatosabban, így kevesebb lendülettel és sokkal több pontatlansággal. A vezetés után már a norvégoknak sem volt olyan fontos az előrejáték, a védekezés megszervezése volt a fő cél. Azért végén még Mikkelsen a harmadikat is bevágta, eldöntve ezzel minden vitás kérdést, bár Bódinak még sikerült szépíteni.

Az első félidő remek játéka után hat perc alatt fordítottak a vendégek, amely teljesen elvette a Debrecen kedvét a játéktól. A Rosenborg gyakorlatilag 15 percig futballozott, ennyi idő kellett neki, hogy eldöntse a meccset, és ezzel a 3-2-vel valószínűleg a továbbjutást is, egy hét múlva roppant nehéz lesz helytállnia a DVSC-nek.

Debreceni VSC-Rosenborg (norvég) 2-3 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 10 532 néző, v.: Neil Doyle (ír)

Gólszerzők: Balogh N. (33.), Bódi (90.), illetve Mikkelsen (52., 87.), Helland (58.)

Sárga lap: Varga J. (49.), Brkovic (57.), illetve Helland (45.)

Debreceni VSC: Verpecz - Jovanovic, Brkovic, Máté P., Korhut - Bódi, Varga J., Szakály P. (Zsidai, 84.) - Balogh N., Sidibe (Castillion, 64.), Tisza (Mihelic, 84.)

Rosenborg: A. Hansen - Svensson, Eyjólfsson, Skjelvik, Dorsin - Jensen, Selnaes, Midtsjö - Helland (De Lanlay, 73.), Söderlund (Vilhjálmsson, 79.), Mikkelsen (Riski, 91.)

Rovatok