Index Vakbarát Hírportál

Szalai lehet a Hoffenheim legnagyobb balfogása

2015. július 31., péntek 10:48

Tim Wiese után Szalai Ádám lehet a Hoffenheim legnagyobb balfogása, írja a Bild.

A kapus még 2012-ben írt alá négy évre a Hoffenheimhoz, de nem bizonyult túl hasznosnak a csapatban, összesen csak tíz Bundesliga-meccset játszott.

A német bulvár lap szerint Szalai is jó úton van efelé, és mára a klub vezetői is belátták, óriási tévedés volt leigazolni a Schalkétól, és anyagilag is nagyobb ráfizetés lehet négy év alatt, mint Wiese volt, ezért szeretnének tőle minél előbb megszabadulni.

Wiese körülbelül 12 millió euróba került, mert ingyen érkezett a csapathoz, Szalai azonban közelít a 20 millióhoz. Hétmilliót fizettek érte, és ehhez jön még évi hárommilliós fizetése.

Szalai a klub három csatára közül a legkevésbé hatékony volt tavaly, négy gólt szerzett és gólpasszt adott. Egy gólhoz 330 percnyi játékra volt átlagosan szüksége. Riválisai közül Sven Schipplocknak 270, Anthony Modestének 185 perc kellett egy gólhoz. Ráadásul a csapathoz került Mark Uth és Kevin Kurányi is. A körülményes és a labdát sokat tartó Szalainak velük kellene megküzdenie a helyért.

Áttörés nem várható, és ilyen mutatókkal és fizetési igénnyel a Hoffenheim sem könnyen talál olyan klubot, akinek átadhatná a magyar játékost.

Rovatok