Index Vakbarát Hírportál

Ennél röhejesebben nem nyerhetett volna a Videoton

2015. augusztus 1., szombat 20:23

Minden idők egyik legnevetségesebb vereségét szenvedte el a Diósgyőr az NB I.-ben a Videoton ellen (1-2). Az első perctől kezdve úgy tűnt, hogy a címvédő Videotonnak szombaton sem osztanak lapot.

A DVTK már a 8. percben előnyhöz jutott, Nikházi Márkot buktatták a 16-oson belül, Koman Vladimir pedig belőtte a büntetőt. A Diósgyőr tovább támadott, de nem sikerült növelniük az előnyt, holott a második félidő elején a videotonos Simon Ádám a félpályánál szándékosan beleért kézzel a labdába, amiért a második sárgáját is megkapta.

Az emberelőnyben a DVTK azt csinált a fehérváriakkal, amit csak akart, többször is egy az egyben vezették a kapusra a labdát, de egyszer sem sikerült jó megoldást találniuk, Takács például egyedül futott be a büntetőterületre, aztán egyszerűen belevezette a kapusba a labdát. Fogalma sem volt, mihez kezdjen egy ilyen helyzetben.

És aztán a 92. percben jött a totális megsemmisülés, amikor a DVTK inkább már csak az 1-0 megtartásán gondolkodott. Koman az ellenfél térfelén az oldalvonalnál cselezgetett, és valamiért onnan akarta hazapasszolni a labdát, de annyira elszámította magát, hogy a gyengén meglőtt, a saját kapu felé guruló labdát Oliveira simán beérte, majd a kapus mellett elhúzta és bepasszolta a hálóba. 1-1.

A DVTK összeomlott, a nézők fújoltak, és megindultak haza, így volt olyan, aki már nem láthatta, hogy az összeomlásnak vannak még további fokozatai. A 95. percben ugyanis a bal oldalról érkezett egy beadás a hazaiak kapuja elé, Pátkai Máté öt méterről csúsztatott a kapuba a védők mellett.

A diósgyőri nézők a riporter szerint dobálni kezdték a saját edzői kispadjukat, a csapat sportogazgatója pedig a tévékamera előtt meg sem tudott szólalni. Hogy mi történt, arra csak annyit mondott, hogy rúgtak egy öngólt, majd egy másikat. 

Ennél viccesebb volt a Videoton francia edzője, Bernard Casoni, aki a Videoton teljesen reménytelen játékát úgy látta, hogy kicsit ugyan nehezen lendültek bele a játékba, és a korai gól miatt csak futottak az eredmény után, de végig szervezettek tudtak maradni, és ez a végén kifizetődött.

További eredmények:

Rovatok