Index Vakbarát Hírportál

A Wolfsburg ismét legyőzte Guardioláékat

2015. augusztus 1., szombat 22:53

Sorozatban harmadjára veszítette el a német Szuperkupát a Bayern München, amely a Wolfsburggal szemben büntetőpárbajban maradt alul (1-1).

Legutóbb a német bajnokságban a Wolfsburg 4-1-ra verte a Bayernt, és a Dortmund babérjaira törő Wolfsburg most szombaton is bizonyította, hogy a következő évben komolyan kell vele számolni.

Az első félidőben De Bruyne hagyott ki hatalmas helyzetet, egy előrevágott labda átpattant Neueren és még egy védőn, a belgának 16 méterről csak be kellett volna kanalaznia a labdát a hálóba, de mellé ment.

A 0-0-ás félidő után Robben szerzett vezetést.

Bas Dos sokadik kihagyott helyzete után kettőt cserélt csatárposzton a Wolfsburg bejött Schürrle és Bendtner is. Közben pedig a Bayernben is bemutatkozott a Juventustól vásárolt Vidal. Egészen a 89. percig nem sikerült az egyenlítés, de akkor De Bruyne lapos beadását követően Bendtner pörgetett a kapuba.

A meccs után nem volt kétszer 15 perces hosszabbítás, hanem egyből jöttek a büntetők, amelyek közül egyedül Xabi Alonso hibázta el a sajátját, így a Wolfsburg ünnepelhetett. 

Rovatok