Index Vakbarát Hírportál

Bombagóllal intézte el az Arsenal a Chelsea-t a szuperkupában

2015. augusztus 2., vasárnap 16:33

Vasárnap délután négykor elindult a futballszezon Angliában is a szuperkupával, vagyis a Community Shield-meccsel, amit a bajnok Chelsea és az FA-kupagyőztes Arsenal között rendeztek.

A kezdőcsapatok

Arsenal: Cech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin, Cazorla – Oxlade-Chamberlain, Walcott, Özil.

Chelsea: Courtois – Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matics – Willian, Fábregas, Hazard – Rémy.

A Chelsea két világsztár csatára nélkül kezdett, sem Falcao, sem Diego Costa nem került be José Mourinho kezdőjébe, az Arsenal kapujában viszont ott volt a pont a londoni riválistól vásárolt Petr Cech.

De nem a cseh kapusnak, hanem pont az őt kiszorító belga Thibaut Courtois-nak lett volna védeni valója a félidő közepén, a ballal tökéletesen a hosszúba helyezett lövésnél viszont nem tudott mit tenni: az Arsenal a 24. percben vezetéshez jutott Alex Oxlade-Chamberlain góljával.

Cech a második félidőben meg is mutatta, miért akarta őt annyira a keretbe Arsene Wenger, amikor óriási bravúrral öklözte ki Oscar jobb felsőbe tartó szabadrúgását. A Chelsea sokkal veszélyesebben játszott a második félidőben, de az Arsenal sem adta fel. A hajrában talán előttük volt a nagyobb ziccer: Santi Cazorla kapura törésénél előbb Courtois-nak kellett védenie, majd az emiatt üresen maradt kapura Aaron Ramsey emelt, de egy védő hátáról fél méterrel a kapu mellé pattant a labda.

Újabb gól viszont már nem született, így az Arsenal 2014 után 2015-ben is szuperkupa-győzelemmel kezdte a szezont, de ennél fontosabb lehet a francia edzőnek, Arsene Wengernek, hogy életében először tudott nyerni José Mourinho ellen.

Rovatok