Index Vakbarát Hírportál

Percek alatt el fogják kapkodni a magyar–románra a jegyeket

2015. augusztus 2., vasárnap 16:25

Akkora érdeklődésre talán még a legrutinosabb jegyüzérek sem számítottak, amekkorával a Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi vezetése szembesült a szeptember 4-i magyar-román Európa-bajnoki-selejtező előtt. Forrásaink szinte hitetlenkedve mesélték, hogy amióta tudni lehet, hogy hétfő reggeltől árulják a jegyeket, a telefonok folyamatosan csöngenek, megszámlálhatatlan jegyigénylés érkezett emailben, és van, akinél az sms-jelzés is folyamatosan pittyeg az érdeklődők miatt.

A magyar–román futballmeccs létfontosságú a válogatottnak, egy magyar győzelem a csoportban akár a 2. helyet, azaz a biztos Eb-részvételi helyet is jelentheti, a felfokozott érdeklődés emellett persze annak is szól, hogy legutóbb csak egy utolsó másodperces góllal tudtak a románok kiegyenlíteni Budapesten.

A jegyeket hétfőn reggeltől árusítják, és

most már nemcsak szurkolói kártyával rendelkezők vásárolhatnak, hanem azok is, akiknek nincs ilyen kártyájuk.

Az MLSZ döntésének értelmében tehát a mérkőzésre már nemcsak azok juthatnak be, akik rendelkeznek szurkolói kártyával. Mivel kártyával az interneten keresztül sokkal egyszerűbb jegyhez jutni, az MLSZ-nek külön lépéseket kellett tennie a rendszer kiegyenlítésére, nehogy elfogyjon minden jegy azok elől, akik kártya nélkül sorban állnak a jegypénztárnál.

Számukra 500 jegyet elkülönítettek, ők a Bálnában vásárolhatják meg a belépőt.

Így vásárolhat jegyet

A jegyértékesítés augusztus 3-án, hétfőn, 10.00 órától kezdődik. A pontos jegyvásárlási módokat az MLSZ honlapján találja. A legolcsóbb jegy 3500 forint lesz.

 

„Miután az internetes és a személyes értékesítés egy időben indul, ha nincs egy meghatározott keret a nem kártyás vásárlók számára, az egyenlő lehetőség a valóságban valószínűleg nem érvényesült volna” – mondta nekünk Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja, aki azt is kiemelte, hogy a nyár elején részben pont emiatt döntöttek úgy, hogy kötelezettség helyett lehetőségként tekintenek a kártyára, hogy a kiemelt válogatott meccsekre mindenki bejuthasson.

Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályvezetője ezt annyival egészítette ki az Indexnek, hogy biztosan lesznek elégedetlenek, akik nem tudtak jegyet venni a mérkőzésre, de amíg nem készül el a 65 ezres Puskás Ferenc stadion, addig ez a helyzet biztosan fennmarad.

A klubkártyát eddig több mint 202 ezer ember váltotta ki, egy részük pont azért, hogy az ilyen válogatott meccsekről ne maradjon le, de ez a szám pont tízszer annyi, mint ahány jegyet a magyar-románra árusítanak, tehát azok lesznek többségben, akik szerettek volna bejutni, de nem sikerült. Dinnyés szerint ugyanakkor lehetőséget kell biztosítani azoknak is, akik nem akarják kiváltani a kártyát, de a határon túli magyarokra is tekintettel kell lenni.

Úgy tudjuk, hogy például több ezer ultra is jegyet igényelt, akik eddig távolmaradással tüntetettek a kártyás rendszer ellen.

Rovatok