Index Vakbarát Hírportál

Minden jegyet eladtak a magyar-románra, vizsgálat kezdődik a jegykáosz miatt

2015. augusztus 4., kedd 08:45 | aznap frissítve

Hétfőn reggel tízkor kezdték el árusítani a magyar–román Eb-selejtezőre a jegyeket, és még abban a percben összeomlott a rendszer. Hosszú sorok alakultak ki a jegyárusító helyeken a Bálnánál és a SYMA-csarnokban, és interneten is rendkívül körülményesen lehetett csak jegyet foglalni, de estére mégis eladták mind a 20 ezret.

A Magyar Labdarúgó Szövetség reggeli közleménye szerint 

20 óra alatt valamennyi belépő elkelt. Amint azt az MLSZ előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya-tulajdonos és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz, hiszen a Groupama Aréna mindössze 21 400 néző befogadására alkalmas.

Szerintük a rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára.

A rendszer lehetőséget teremtett annak a 1423, kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz. 

Mint vasárnap megírtuk, az MLSZ soha nem látott érdeklődést tapasztalt már a jegyértékesítés előtt is. „Ilyen rövid idő nem kelt még el valamennyi jegy, amely ebben a helyzetben a szurkolók kitartását, válogatott melletti elkötelezettségét is jelzi.“ 

Hétfőn a rendszer összeomlásáért maga az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is elnézést kért. Ezért az MLSZ úgy döntött, hogy haladéktalanul kivizsgálja a történtek okát, és ennek eredményéről tájékoztatja a közvéleményt.

Rovatok