Index Vakbarát Hírportál

A Videoton semmit se mutatott, kiesett a BL-ből

2015. augusztus 5., szerda 21:40 | nyolc éve frissítve

A BATE 1-0-ra verte a magyar bajnokot, amely az utolsó félórában emberhátrányban volt, de addig se játszott jól, tíz perc kivételével. A Vidi az EL-ben folytathatja.

A Videotonnak a BATE Boriszov otthonában kellett kiharcolnia a Bajnokok Ligája-továbbjutást a selejtező harmadik körében, azok után, hogy a walesi The New Saintset is csak nagy nehezen tudta kiejteni az előző körben.

A fehérvári 1-1 után a magyar csapatnak támadnia kellett volna a BATE elleni visszavágón, de a meccs első félidejében ezt nem nagyon sikerült megvalósítania. 

Az első húsz percben még voltak olyan pontrúgásai a magyar csapatnak, melyek közepesen veszélyesek voltak, de ezután már csak két támadásra futotta, mindkettő végén Gyurcsó kapta a labdát, akit rögtön többen vettek körül, és könnyedén megakadályozták, hogy tovább tudjon menni.

A BATE támadt többet, leginkább a szélről lőttek be labdákat, a kapu előtt Rogyionov volt veszélyes. Sok labdát blokkoltak a Vidi-játékosok, akik a félidő végére be is szorultak egy kicsit, és többször Danilovics kapusnak kellet nagyot védenie. Olyan elképesztő nyomás alatt azért nem játszott a magyar bajnok, a BATE szervezett maradt, nem akart kockáztatni. 

Az első félidő után abban lehetett reménykedni, hogy egy kontrából vagy pontrúgásból sikerül meglépni a BATE-t, mert a támadójáték elég vérszegény volt, ahogy már a The New Saints elleni meccsen is legfeljebb Gyurcsóban lehetett bízni. 

És egész jól indult a második félidő, mert a Videoton volt aktívabb, többet volt a magyar csapatnál a labda, megpróbált támadásokat kidolgozni, és volt néhány lövése, még ha ezek nem is voltak igazán veszélyesek. Mindenesetre bíztató volt a játék. De ez az időszak nagyjából tíz percig tartott, ráadásul az 59. percben emberhátrányba került a magyar csapat. A már sárga lapos Luijckx a félpályán szabálytalankodott, a bíró kiosztotta neki a második sárgát és kiállította. 

Várható volt, hogy ezek után még kevésbé lesz veszélyes a magyar csapat, Casoni edző lehozta Gyurcsót, és a Győrtől igazolt Pátkait küldte a helyére, aki az eddigi meccseken se nagyon találta a helyét, ez most sem változott meg. 

Egyre jobban nyomott a BATE, Danilovics a védésekkel még meccsben tudta tartani a csapatot, és egy kapufával is megúszott a Vidi egy veszélyes lövést. A 82. percig húzták kapott gól nélkül, ekkor Nemanja Nikolics, akit ugyanúgy hívnak, mint a volt Vidi-gólkirályt, egy beadás után védhetetlenül fejelt a magyar csapat kapujába. 

A vége felé még megpróbálkozott néhány íveléssel a Videoton, ám ezekből sem lett semmi, a BATE simán hozta a meccset, és 1-0-ra nyert. Összesítésben 2-1-gyel jutottak tovább a Bajnokok Ligája playoff-körébe. A Videotonnak mindössze két kaput talált lövése volt a kilencven perc során, támadójátéka ugyanolyan gyenge volt, mint a The New Saints ellen. 

A szervezett BATE zsinórban második évben ejtette ki az aktuális magyar bajnokot, tavaly a Debrecent, idén a Videotont. A különbség annyi, hogy a fehérváriak annyit sem mutattak elérni, mint tavaly a debreceniek, akik legalább megverték a fehérorosz klubot. Pedig ez a fehérorosz klub sem különösebben erős. 

A Videoton kiesett a Bajnokok Ligájából, és az Európa Ligában folytathatja, ahol a csoportkörért harcolhat, az ellenfelet pénteken sorsolják majd. Hogy ott lesz-e egy másik magyar csapat is, az csütörtökön dől el, ehhez a Debrecennek gólokkal kellene vernie a norvég Rosenborgot. 

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Boriszov, 12 ezer néző, v: Kenn Hansen (dán)

Továbbjutott: a BATE 2-1-es összesítéssel.

gólszerzők: Nikolic (82.)

sárga lap: Alekszijevics (15.), illetve Luijckx (34., 60.), Oliveira (82.)

piros lap: Luijckx (60.)

További eredmények:

bajnokok ága:

Továbbjutott: a Celtic Glasgow, 1-0-s összesítéssel.

nem bajnokok ága:

bajnokok ága:

Rovatok