Index Vakbarát Hírportál

Rettentő nyomás alatt a Bayern-edző

2015. augusztus 6., csütörtök 11:00

Mario Gomez, Emre Can, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, ezeket a neves német futballistákat adta el a Bayern Münchenből két évvel ezelőtti érkezése óta Pep Guardiola vezetőedző. Közel áll hozzá Mario Götze is, hogy kövesse őket, annak ellenére, hogy őt már Guardiola idején igazolták.

Schweinsteiger csapatkapitány is volt, mégis a Manchester Unitednél folytatja, Guardiola a napokban azt mondta róla, három éve nincs száz százalékos állapotban - ezért engedhette el.

Kevés hazait épített viszont a csapatba a sztáredző, bár sok fiatalt igazolt le, állandó játéklehetőséghez valójában egyikük sem jut. Külföldről viszont bőven szerződtetett futballistákat, akiket be is épített: Thiago Alcantará, Mehdi Benatia, Juan Bernat, Xabi Alonso, Robert Lewandowski és a két idei, Arturo Vidal, valamint Douglas Costa.

A hazai közönségnek az újak nem bizonyítottak igazán, Guardiola kettőből két bajnokságot nyert, de a Bundesligát érkezése előtt is csont nélkül hozták, Gomezzel, Krossszal, Schweinsteigerrel. Akik még BL-t is nyertek 2013-ban, épp a katalán edzőzseni érkezése előtt - azóta a Bayern vele viszont csak két elődöntőt tud felmutatni.

A Bayern-közönség a játék miatt is kritizálta már Guardiolát, és szerdán, amikor a - felkészülési - Audi-kupán a csapat busza megérkezett a stadionhoz, a kivetítőn megjelenő edzőt ki is fütyülte a közönség egy része.

Tény, hogy Guardiola nyomás alatt van, szerződése utolsó évében mindenképpen valami nagyot akar gurítani, de jobb inkább úgy fogalmazni, hogy valami nagyot várnak tőle. A nyomás már kedden meglátszott rajta, amikor a Milan elleni meccs szünetében kis híján összeverekedett az olaszok hírhedt középpályásával, Nigel De Jonggal, aki lerúgta az egyik fiatal bayernest. (Höjbjerget le is kellett cserélni.)

Guardiola szerződése egy év múlva lejár, még nem hosszabbított, sőt, tárgyalásokról sincs hír. Azt viszont egyre többször írja az angol sajtó, hogy jövőre a Manchester Citynél folytatja.

Bayern vs Real 1-0 Lewandowski Goal - Audi Cup 2015 HD

Szerdán a Real Madridot mindenesetre vele verték meg az Audi-kupán, 1-0-ra.

Rovatok