Index Vakbarát Hírportál

Mentővel vitték el a bírót a botrányos német kupameccsről

2015. augusztus 11., kedd 09:51

Félbeszakadt az Osnabrück-RB Leipzig a Német Kupában hétfő este, miután a mérkőzést vezető Martin Petersent a 71. percben egy gyújtóval fejbe dobta egy néző. 

Pedersent elég nagy erővel dobták meg, mentővel vitték kórházba, de a hírek szerint végig eszméleténél volt. Az Osnabrück nagyon rosszul járhat a szurkolói rendbontás miatt, mert 1-0-ra vezetett a mérkőzésen, viszont a történtek miatt elég valószínű, hogy kizárják őket a kupából. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt sem lépett pályára. 

Pedersent akkor találták el, amikor odament az alapvonalhoz, hogy rendet tegyen az egymásnak dumáló futballistáknak, az is lehet, hogy nem őt akarták megdobni, hanem az egyik vendégjátékost.

Spielabbruch Vfl Osnabrück - RB Leipzig

A hazaiaktól Nicolas Feldhahn a meccs után elmondta, sokkolták őket a történtek, mivel biztosak voltak benne, hogy megnyerik a meccset, így viszont nem lehet tudni, hogy mi lesz velük. A német szövetség már vizsgálatot indított, az Osnabrück vezetősége pedig bocsánatot kért a bírótól. 

Egy 2006-os német kupameccsen már történt hasonló, Stuttgarter Kickers-Herthán a partjelzőt dobták meg hazai drukkerek, a mérkőzést a Herthának ítélték. 

Rovatok