Index Vakbarát Hírportál

A Barca őrült meccsen, 5-4-gyel nyerte meg a Szuperkupát

2015. augusztus 11., kedd 23:33

A Barcelona három góllal is vezetett a Sevilla ellen a Tbilisziben rendezett Szuperkupa-döntőn, de nem fulladt unalomba a meccs. 4-4-ra feljött a Sevilla, végül a hosszabbításban győzött a Barca 5-4-re.

A két csapat erősen kezdett, a harmadik percben a Sevilla egy nagyon jól helyezett szabadrúgással vezetett. Banega 20 méterről átemelte a sorfalat, Ter Stegen kapus pedig mozdulni sem tudott a rövid sarokra tekert labdára.

Négy perccel később a Barcelona kapott szabadot a Sevilla kapuja előtt. Messi mintha presztízskérdést csinált volna abból, hogy neki muszáj berúgni. Sokáig rákészült, és az ő emelése is védhetetlen volt (1-1).

Úgy tűnt, ezen a mérkőzésen csak szabadrúgásból születnek a gólok, mert a 15. percben Messi lemásolta első gólját.  A Barcelona ezután indult be igazán, sorra dolgozta ki a helyzeteket, a 28. percben Suárez is betalált, de lest ítéltek a bírók.

Barcelona-Sevilla 5-4

A 44. percben megint Suárez került helyzetbe, saját térfélről indulva lefutott mindenkit, de nem tudta elhelyezni a kapus mellett. A labda azonban visszakerült hozzá, és leblokkoló védők között – Krohn-Deli kötényt is kapott –  , a berobbanó Rafinhához passzolt, aki nem hibázott.

A második félidő elején a Barca megrúgta negyedik gólját, Suárez most nem hibázott, és úgy tűnt, a Sevilla kiütéses vereséget szenved.

Az 57. percben azonban Vitolo húzta meg a bal szélen, a beadására Reyes érekezett egyedül, és bebelsőzte az ötösről.

A 73. percben újabb lökést kapott a Sevilla, Mathieu rántotta le Vitolót a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Kévin Gameiro bombázta a jobb alsó sarokba.

A Sevilla nagyon hajtott az egyenlítésért, és ez össze is jött neki a 81. percben. Bartra ügyetlenkedett a tizenhatosnál, Immobile elvette tőle a labdát, és középre gurított. Konopljanka érkezett védő nélkül, és négy méterről kapuba gurított. A rendes játékidőben még Messi veszélyeztetett kétszer szabadrúgásból, de maradt a 4-4.

A hosszabbításban a csereként beállt Pedro döntötte el a mérkőzést. Messi szabadja a 115. percben még a sorfalba ment, a lepattanó után az alsó sarokra küldi, de Beto még védeni tudta a lábak között utat találó labdát. Megfogni már nem tudta, a kicsorgóra jó ütemben érkező Pedro pedig centikre a kaputól a felső sarokba lőtt.

A két csapat rekordot is felállított, kilenc gól még egyetlen Szuperkupa-döntőn sem volt.

Rovatok