Index Vakbarát Hírportál

14 éve nem történt ilyen a Barcelonával

2015. augusztus 15., szombat 08:42

Az Athletic Bilbao 4-0-s verést adott a Barcelonának a spanyol Szuperkupában, a vereség után a katalánok edzője, Luis Enrique vállalt a felelősséget a történekért.

A meccs után azt mondta, hogy a Sevilla ellen hosszabbításban 5-4-re megnyert Európai Szuperkupa után három napja volt, ezért kénytelen volt változtatni a csapaton, úgyhogy vállalja a felelősséget a vereségért. 

"A menetrendünk nehéz, Grúziából kellett visszarepülnünk, de nem akarok kifogásokat keresni" - tette hozzá Luis Enrique. Azért még bízik abban, hogy fordíthatnak. A meccs után Andres Iniesta is elismerte, hogy nem játszottak jól, sokszor hibáztak a mérkőzésen. 

Luis Enrique elsősorban a védelmet forgatta fel,  Dani Alves, Bartra, Vermaelen és Adrianóval kezdett, kezdő volt Sergi és Rafinha is. 

A Barcelona két egymást követő tétmeccsen összesen nyolc gólt kapott, a Sevillától és az Athletic BIlbaótól is négyet-négyet. Ilyen legutóbb 2001 áprilisában történt meg a sztárcsapattal, akkor a Villereal és a Zaragoza ellen is 4-4-re végeztek egymás után.

Rovatok