Index Vakbarát Hírportál

Elmaradt a Barca-csoda, a Bilbao nyerte a spanyol Szuperkupát

2015. augusztus 17., hétfő 23:51

Olyan tettre készült a Barcelona, amely története során még egyszer sem sikerült. Eddig egyetlen oda-visszavágós kupapárharcot sem tudott négygólos hátrányból megfordítani – igaz alig akadt ilyen. A spanyol Szuperkupa-visszavágóján 1-1 lett a végeredmény, 5-1-es összesítéssel az Athletic Bilbaóé lett a kupa. A baszk klub1984 után, másodszor nyerte el a Szuperkupát, az elmúlt 31 évben először nyert bármilyen trófeát.

Nagyon bekezdett a Barcelona. Már az ötödik percben faraghatott volna hátrányból. Előbb Pedro lövése pattant egy védőről éppen csak fölé, majd egy szöglet után Piqué lőtte kapufára. Aztán az első negyedóra végére alábbhagyott a lendület, a Bilbao már sokkal jobban szűrte meg a Barcelona rohamait.

A 24. percben aztán Iniesta egészen a bilbaói kapufáig vezette a labdát, de az utolsó pillanatban szerelték. Pont félóra telt el, amikor jött egy Messi szabadrúgás, de ez sem talált célt. Nem hogy a Barca nem szerzett gólt, a 38. percben majdnem a Bilbaónak sikerült, Eraso lépett ki, de óriási ziccerben csak az oldalhálót találta telibe. Mégsem lett 0-0 a félidő, a 44. percben Rakitic beadása és Suarez pontos mellezése, no meg Lionel Messi is kellett, aki közelről belőtte a vezető gólt.

Gol Messiego, ale to podanie Suareza klatką piersiową: https://t.co/abv7qkpoTL

— Sport.pl (@sportpl) August 17, 2015

A gól után vicces jelenet zajlott le, Iraizoz, a Bilbao kapusa nem akarta visszaadni a labdát, öt-hat hazai játékos igyekezett kicsavarni a bilbaói kezéből a labdát, a végén pedig a legvehemensebb, Pedro kapott sárga lapot.

A második félidőben is a Barca volt fölényben, de két bilbaói helyzet is jelezte, nehéz lesz a feltámadás. Ráadásul az 56. percben Gerard Piqué kiállította magát, addig szidta a partjelzőt egy vélt les miatt, míg pirosat kapott. Mégis előbb Pedro, majd Raktic lőhetett volna gólt. Piqué amúgy 37 hónap után először kapott piros lapot.

A 73. percben Suareznek volt egy jó kiugrása, de lövése mellé ment. Egy perccel később eldőlt minden. Aduriz kapott egy fejesből indítást, öt méteres körzetében nem állt senki. Elsőre a kapusba rúgta, a kipattanót viszont bevágta.

A végére Kike Sola durva és felesleges szabálytalansága hozott még egy piros lapot. Az utolsó öt percben pedig a katalánok azért hajtottak, hogy legalább a visszavágót megnyerjék, de maradt az 1-1-s döntetlen és a Bilbao ünnepelhetett, 31 év után először.

Rovatok