Index Vakbarát Hírportál

Nem kellett volna megadni a Pool győztes gólját?

2015. augusztus 18., kedd 10:04

A Liverpool 1-0-ra verte az újonc Bournemouth-t a Premier League második fordulójának hétfői zárómeccsén. Christian Benteke gólját az új lesszabály alapján nem lett volna szabad megadni, de nem a belga gólszerző volt lesen, hanem csapattársa Philippe Coutinho.

Az angol szövetség új útmutatásai alapján a tétlen les nem állja meg a helyét, ha egy játékos lesen állva nem ér ugyan a labdához, de kísérletet tesz erre.

Hétfő este, a 27. percben éppen ez történt. A videó alapján egyértelmű, hogy Coutinho éppen lesről sétált vissza, amikor a balról érkező Henderson beadására szintén rámozdult, rugó mozdulatot tett, ahogy a védők mögül induló Benteke is.

Coutinho nem érte el, Benteke viszont beletalpalt a labdába, amely a győztes gólt is jelentette. Craig Pawson játékvezetőnek és asszisztensének, Harry Lennardnak lest kellett volna jeleznie.

Eddie Howe, a Bournemouth fiatal menedzsere a meccs után elmondta, ez egyértelmű les az új szabályok értelmében. A Liverpool a második 1-0-s győzelmét érte el a bajnokságban, a Bournemouth viszont nulla pontos, nincs még meg az első PL-gól

Rovatok